Απορρίπτεται η πρόταση, συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με την ΕΤΑΔ για την Καλαμίτσα

 Απορρίπτεται η πρόταση, συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με την ΕΤΑΔ για την Καλαμίτσα

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο Δημαρχείο συνάντηση του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ήταν η δεύτερη σχετικά με την ακτή της Καλαμίτσας. Ο Δήμος Καβάλας ζητά από την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) να του παραχωρηθεί η ακτή, στο πλαίσιο ίδιας παραχώρησης που ίσχυε για 30 χρόνια και ως το 2015.

Στο μεταξύ οι συνθήκες έχουν αλλάξει κι έτσι η ΕΤΑΔ δέχεται το αίτημα αρκεί ο Δήμος Καβάλας:

  1. Να μοιράζεται με την ΕΤΑΔ 50-50 τα έσοδα που θα προκύπτουν
  2. Τα πρώτα χρόνια της συμφωνίας που δεν θα υπάρχουν έσοδα, ο Δήμος Καβάλας να της καταβάλει ένα ελάχιστο ποσό. Περίπου 25.000 ευρώ το έτος.

Τόσο η διοίκηση του Δήμου όσο και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης διαφωνούν με το δεύτερο μέρος της πρότασης, είναι επιφυλακτικοί και με το πρώτο. Σε αυτήν την φάση η πρόταση της ΕΤΑΔ απορρίπτεται για όσα περιλαμβάνει για τα πρώτα χρόνια της συμφωνίας.

Ένα διάστημα 2-3 ετών που στην Καλαμίτσα θα γίνουν έργα και τα καταστήματα θα συντηρηθούν κι ως εκ τούτου δεν θα μπορούν να νοικιαστούν και να δημιουργούν έσοδα. Εντός των ημερών ο Δήμος Καβάλας θα στείλει επιστολή με σχετικό περιεχόμενο στην ΕΤΑΔ. Με την ίδια επιστολή η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με νέα πρόταση του Δήμου Καβάλας.

Διαβάστε επίσης