• 3 Μαΐου 2024,

Άρχισαν να μας λείπουν οι Τούρκοι τουρίστες

 Άρχισαν να μας λείπουν οι Τούρκοι τουρίστες

Απο το πάζλ του τουρισμού της φετεινής σαιζόν ΄λείπει το κομμάτι των Τούρκων που αν και ξεκίνησαν με ορμή τις αποβάσεις προς την Ελλάδα αυτή η πορεία καθόδου διεκόπη άτσαλα απο την απόπειρα πραξικοπήματος στην γείτονα χώρα που έχει μειώσει τις αφίξεις των Τούρκων τουριστών σε πολύ μεγάλο βαθμό διότι εκτός όλων των άλλων ακόμα και μέχρι σήμερα , και ποιός ξέρει μέχρι πότε, ισχύει η απόφαση του Σουλτάνου Ερντογάν για απαγόρευση εξόδου απο την χώρα όλων των Τούρκων δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτή η απαγόρευση το πιο πιθανό είναι να ισχύσει μέχρι το πέρας του τριμήνου κατα το οποίο η ΄χώρα θα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Για τον Ερντογάν αυτό το τρίμηνο εσωστρέφειας θα είναι το τρίμηνο της ολικής εκκαθάρισης κάθε πραξικοπηματικού ίχνους.

Αυτή βέβαια η προσπάθεια θα έχει και συνέπειες όχι μόνο για την γείτονα χώρα αλλα και την δική μας που θα στερηθεί του Τούρκους τουρίστες που κάθε καλοκαίρι ΄κάνουνε την διαφορά.

Οι Βούλγαροι που είναι πλέον δεδομένοι και χαμηλώτερης καταναλωτικής δύναμης αποτελούν την αφετερία της τουριστικής περιόδου και στην πορεία έρχονται και οι Τούρκοι που κάνουν την διαφορά γιατί απλά οι Τούρκοι έχουν και την δυνατότητα και την διάθεση να ξοδέψουν περισσότερα.

Οσο θα μας γυρνάνε την πλάτη ,τουλάχιστον εδώ στην περιοχή μας, οι τουρίστες απο τις προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες οι Τούρκοι θα είναι απαραίτητοι.

Βέβαια ο Ερντογάν που λειτουργεί ως Σουλτάνος για να δικαιολογήσει αυτή την ακραία συμπεριφορά του διαδίδει παντού οτι υπάρχει ορατός ο κίνδυνος για μια δεύτερη απόπειρα ανατροπής του και για τον λόγο αυτά θα πρέπει να προχωρήσει στην εκκαθάριση με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Φοβάμαι οτι οι Τούρκοι θα κάνουν αρκετούς μήνες να συνέλθουν απο αυτή την περιπέτεια.

Προσπαθούν με φιλότιμες προσπάθειες οι Γερμανοί να πείσουν πρώτα τους ευατούς τους και μετά τον υπόλοιπο κόσμο οτι ο 18χρονος δράστης που σκόρπισε τον θάνατο στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου αν και γεννημένος στο Ιράν δεν είχε καμμία σχέση με Ισλαμικό κράτος και η περίπτωση αποτελεί “κλασική περίπτωση ψυχολογικού αμόκ” αφού όπως έγινε γνωστό είχε ψυχολογικά προβλήματα και έπασχε απο κατάθλιψη.

Καταλαβαίνετε οτι η κυρίαρχη της Ευρώπης Γερμανία έχει κάθε λόγο να θέλει να πετάξει απο πάνω της την περίπτωση να έγινε και αυτή στόχος τρομοκρατών που προσπαθεί να μας δώσει μια άλλη εκδοχή που έχει να κάνει κυρίως με την ψυχολογική κατάσταση του δράστη.

Πάντως αν όλοι οι καταθλιπτικοί άνθρωποι λειτουργούσαν με τον τρόπο που λειτούργησε και 18χρονος Ιρανός θα είχαμε μείνει στον πλανήτη αυτό ελάχιστοι.

Τα ποράγματα σίγουρα δεν είναι τόσο απλά όσο θέλει να μας τα παρουσιάσει η Μέρκελ που καταλαβαίνει και αυτή οτι πλέον η χώρα της δεν είναι άτρωτη.

Οι Γερμανοί μετά τις τελευταίες επιθέσεις σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες θέλανε να πλασαριστούν ΄ως ο πιο ασφαλής προορισμός αλλά καταλαβαίνετε οτι αυτή η προσπάθεια μετά την επίθεση στο επορικό κέντρο του Μονάχου στην κυριολεξία γκρεμίζεται και μπαίνει και η Γερμανία στο χάρτη των τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Για τον λόγο αυτό και θα κάνουν τα πάντα προκειμένουν να πείσουν για το αντίθετο.

Να έχετε το νού σας γιατί τις επόμενες ημέρες έρχονται και τα ραβασάκια για τον καινούργιο ΕΝΦΙΑ που θα ξεκινήσουμε να πληρώνουμε απο τέλος Αυγούστου σε 5 τελικά δόσεις γιατί το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να τα καταφέρνει και να προλαβαίνει.

Τώρα δε μένει να βρούμε και εμείς τα λεφτά για να πληρώσουμε μεταξύ όλων των άλλων φόρων και τον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός θα παραμείνει καλοκαιρινός και ζεστός μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη που η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή κάπου εκεί γύρω στους 34 βαθμούς.

Μετά φαίνεται θα υπάρχει μια μικρή υποχώρηση αλλά απο εδώ και στο εξής μην περιμένετε πολλές δροσιές.

Για  κανα 15θήμερο θα ζοριστούμε αλλα δεν γκρινιάζουμε γιατί είναι η εποχή του.

Αν δεν κάνει τώρα ζέστη πότε θα κάνει ;

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και πονηροί.

Θα τα ξαναπούμε και πάλι αύριο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης