Άρχισε η μετακόμιση για το σκάκι

 Άρχισε η μετακόμιση για το σκάκι

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης το Διοικητικό συμβούλιο του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, κι όπως αναμένονταν  αποφάσισε να δρομολογήσει άμεσα τη μετακόμιση από το κτήριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού, στο κτήριο του Παιδικού σταθμού του Δήμου Καβάλας, επί της οδού Κωνσταντίνου Τσολάκη.

Μάλιστα οι πρώτες μεταφορές υλικών, που έχουν σχέση με τη δραστηριότητα του σκακιστικού Ομίλου έγιναν ήδη, ενώ το κύριο μέρος της μετακόμισης προγραμματίζεται να γίνει εθελοντική δουλειά παραγόντων και μελών του σκακιστικού ομίλου την Κυριακή το πρωί.

Μία ακόμη μετακόμιση που δεν θα είναι και η τελευταία. Την Κυριακή θα μεταφερθούν έπιπλα, γραφεία, βιβλιοθήκες, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ο νέος χώρος για το τοπικό σκάκι, στο 2ο όροφο του μεγάλου κτηρίου, που βρίσκεται στην οδό Κωνσταντίνου Τσολάκη, όπου φιλοξενείται και ο σύλλογος ΠΝΟΗ.

Το σκάκι θα εγκατασταθεί στο 2οο όροφο, σ΄ έναν καλύτερο κι ευρύχωρο χώρο, που διαθέτει ακόμη κι αυλή, έτσι υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται και υπαίθριοι αγώνες σκάκι.

Η είσοδος που θα χρησιμοποιεί ο σκακιστικός όμιλος, είναι από την οδό Ευριπίδου. Οι εγκαταστάσεις που διαθέτει για το σκάκι ο Δήμος Καβάλας, είναι καλύτερες των σημερινών, πλην όμως το κτήριο είναι μακριά από το κέντρο, ενώ αυτό του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού, πολύ κοντά στο κέντρο της Καβάλας.

Ο Σκακιστικός Όμιλος θα λειτουργήσει άμεσα στο νέο του χώρο, όπου θα προσαρμοσθεί σχετικά εύκολα. Ζητούμενο είναι κι αυτή η προσωρινή λύση να διαρκέσει λίγο, να επιτευχθεί ο βασικός στόχος των σκακιστών, να επανέλθουν στο κτήριο της μεγάλης λέσχης, όταν το έργο σε αυτό ολοκληρωθεί.

 

Διαβάστε επίσης