• 13 Μαΐου 2024,

Άρχισε η προώθηση σωλήνων στο εργοτάξιο

 Άρχισε η προώθηση σωλήνων στο εργοτάξιο

Αρχές της εβδομάδος ξεκίνησε όπως αναμένονταν η μεταφορά των σωλήνων για τον αγωγό του ΤΑΡ, από το νέο λιμάνι, στο εργοτάξιο της εταιρίας κοντά στην Κομοτηνή. Το έργο εκτελείται από έξι ειδικά μεγάλα φορτηγά, που εκτελούνε 24 δρομολόγια την ημέρα, μεταφέροντας σε κάθε ένα από αυτά, δύο μεγάλους σωλήνες.

Κατόπιν τούτου η διαδικασία μεταφοράς των σωλήνων στο εργοτάξιο εξελίσσεται με ασφάλεια, αλλά και καθυστέρηση. Έτσι χώρος για επιπλέον σωλήνες στο νέο λιμάνι, θ΄ αργήσει να δημιουργηθεί. Το γεγονός δημιουργεί πρόβλημα, εφόσον τέλος του μήνα αναμένεται ένα ακόμη φορτίο με σωλήνες, οι οποίοι αν δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος ν΄ αποθηκευτούν στο νέο λιμάνι Καβάλας, θα εξυπηρετηθούν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες και η εταιρία και οι λιμενεργάτες πιέζουν τον Οργανισμό Λιμένα να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να δημιουργηθεί στο νέο λιμάνι επιπλέον χώρος αποθήκευσης των σωλήνων. Ο Οργανισμός ισχυρίζεται ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει, εκτός αν στο μεταξύ η απομάκρυνση των σωλήνων και η προώθησή τους στο εργοστάσιο, επιταχυνθεί.

Διαβάστε επίσης