• 8 Μαΐου 2024,

Αργεί η λειτουργία των μετωπικών διοδίων στο νέο λιμάνι

 Αργεί η λειτουργία των μετωπικών διοδίων στο νέο λιμάνι

Ξανάρχισαν πρόσφατα και μετά από διακοπή αρκετών εβδομάδων (ή και μηνών) οι εργασίες κατασκευής μετωπικών διοδίων στην Εγνατία οδό.

Αμέσως μετά τον κόμβο του νέου λιμανιού. Ανάμεσα στα πρώην Πλαστικά Καβάλας και τη ΒΦΛ.

Το έργο εκτελεί ανάδοχος για λογαριασμό της Εγνατίας, η καθυστέρηση που υπήρξε ίσως και να οφείλονταν σε οικονομικά του θέματα. Εντός των ημερών το τμήμα που διανοίχτηκε θα ασφαλτοστρωθεί, προκειμένου σε αυτό να μεταφερθεί όλη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Μόλις συμβεί αυτή η αλλαγή τότε οι εργασίες θα μεταφερθούν στο τμήμα του δρόμου που θα φιλοξενήσει τα μετωπικά διόδια. Όλα δείχνουν ότι τα συγκεκριμένα μετωπικά διόδια αργούν να ετοιμαστούν κι ως εκ τούτου και να λειτουργήσουν.

Ένα γενικό πιθανό χρονοδιάγραμμα αναφέρεται σε λειτουργία τους πριν το Καλοκαίρι αλλά μάλλον μετά το Πάσχα. Στο σημείο και για τον προαναφερθέντα λόγο (για την κατασκευή των διοδίων) δεν αρκούσε το οδόστρωμα που υπάρχει σήμερα. Εξ αυτού του λόγου έγιναν παρεμβάσεις δίπλα από το δρόμο, όπου μάλλον θα υπάρχουν τα κτίρια γραφείων κτλ για την εξυπηρέτηση της λειτουργίας των μετωπικών διοδίων. Στον κόμβο του νέου λιμανιού η Εγνατία, πάλι μέσω αναδόχου, συνεχίζει την κατασκευή πλευρικών διοδίων. (φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης