• 17 Μαΐου 2024,

Αριστείδης Καρίπογλου: «Να διεξαχθεί κανονικά το πρωτάθλημα μέχρι τον Ιούνιο» 

 Αριστείδης Καρίπογλου: «Να διεξαχθεί κανονικά το πρωτάθλημα μέχρι τον Ιούνιο» 

Συνέντευξη στην Δευτεριάτικη Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο πρόεδρος του Βύρωνα Αριστείδης Καρίπογλου τονίζοντας ότι η θέση της ομάδας του είναι να παιχθεί ποδόσφαιρο στα ερασιτεχνικά γήπεδα αλλά μέχρι τον Ιούνιο και όχι παραπάνω.

Επίσης δεν έκρυψε το στόχο που έχει ο Βύρωνας και δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Γ` Εθνική.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Περνάει ο καιρός και δεν επαναρχίζουν τα τοπικά πρωταθλήματα. Ποια είναι η θέση του προέδρου του Βύρωνα; Πρέπει να επαναρχίσουν και να ολοκληρωθούν;

Απ: Το βασικό κριτήριο είναι τι θα πουν οι λοιμωξιολόγοι της χώρας. Ζούμε μια πρωτόγνωρη στην οποία ευτυχώς η δυστυχώς πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή. Πρέπει να περιμένουμε. Αν ανοίξουν τα σχολεία, να ανοίξουν οι εκκλησίες, η εστίαση, λογικό στη συνέχεια είναι να ανοίξουν οι Ακαδημίες και το ποδόσφαιρο στη μη επαγγελματικές κατηγορίες.

Βαρόμετρο θα είναι η Γ` Εθνική. Αν θα ξεκινήσει η Γ` Εθνική όπου ακόμη εκκρεμεί η απόφαση, πιστεύω ότι μετά θα ξεκινήσουμε και εμείς.  Δεν μπορεί να γίνει πρωτάθλημα στη Γ` Εθνική αν δεν γίνει και το Ερασιτεχνικό.

Ποιοι θα υποβιβαστούν; Ποιοι θα ανέβουν; Τίθεται ένα ακόμη θέμα  το οποίο βέβαια είναι καθαρά της ΕΠΟ.  Κάτι πρέπει να κάνουν οι ενώσεις για να στείλουν η να μην στείλουν τους αντιπροσώπους τους στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Εμείς σαν Βύρωνας θέλουμε να παιχθεί ποδόσφαιρο. Δεν μας άρεσε το περυσινό. Έγιναν αυτά που έγιναν.

Δεν θέλουμε να είμαστε και εμείς σε μια τέτοια θέση. Θέλουμε αν ανεβούμε να ανεβούμε όπως πρέπει. Θέλουμε να πάνε όλα καλά και να παίξουμε μπάλα. Εμείς πάμε για άνοδο δεν το κρύβουμε. Αυτό πρέπει να κριθεί μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Ερ: Τι λέτε για πρωτάθλημα ενός γύρου;

Απ: Κατά τη γνώμη μου τι μ ας πειράζει το πρωτάθλημα να πάει πιο πίσω; Τι μας πειράζει να παίζουμε μπάλα τον Ιούνιο;  Εμείς θέλουμε να γίνουν δύο γύροι. Ας βάλουν εμβόλιμες, ας μην βάλουν το Κύπελλο.

Ας γίνει μόνο Κύπελλο μόνο στην Α` κατηγορία η μόνο στη Β` κατηγορία. Κάτι που γινόταν πέρυσι να παίζουν δηλαδή Κύπελλο οι ομάδες μεταξύ τους ανά κατηγορία. Οι αγωνιστικές όλες στην Α` κατηγορία είναι 26, έχουμε παίξει τις 3 οπότε μένουν άλλες 23. Αυτές οι αγωνιστικές αν γίνονται το μήνα 4 αγωνιστικές θέλουμε 5 μήνες.

Αν γίνουν εμβόλιμες αγωνιστικές τότε μπορούμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα σε 4 μήνες περίπου.

Σίγουρα σε μια απόφαση της πολιτείας η της κάθε τοπικής ένωσης, κάποιοι ευνοούνται και κάποιοι αδικούνται. Εγώ νομίζω ότι το πρωτάθλημα πρέπει να γίνει κανονικά. Αν βέβαια καθυστερήσουμε και άλλο, εννοείται να μην γίνει. Δεν το συζητάμε αυτό. Δεν πρέπει να βάζουμε όμως όρια ότι το πρωτάθλημα πρέπει να το σταματήσουμε τον Απρίλιο η τον Μάιο. Ας πάμε και τον Ιούνιο.

Να πάρουν ανάσες οι ποδοσφαιριστές τον Ιούλιο κι τον Αύγουστο να αρχίσουν προετοιμασία για τη νέα χρονιά. Αν πάνε όλα καλά τον Φεβρουάριο  και ανοίξουν οι προπονήσεις οι ομάδες θέλουν 3 εβδομάδες να προετοιμαστούν. Αν πούμε ότι ξεκινάει το πρωτάθλημα 1η Μαρτίου, το πρωτάθλημα μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.  Με εμβόλιμες  σε αυτές τους 4 μήνες μπορεί να γίνει όλο το πρωτάθλημα.

Αν βέβαια δεν πάμε καλά και έχουμε νέα προβλήματα με την πανδημία, τότε πρέπει να παρθεί μια απόφαση να σταματήσει το ερασιτεχνικό. Αυτή η απόφαση να παρθεί από την πολιτεία όχι από κάθε ένωση ξεχωριστά.

Ερ: Μπορούν τα σωματεία να αντέξουν στο οικονομικό αν επαναρχίσει το πρωτάθλημα και είναι υποχρεωμένα να κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ για τον κορωνοϊό;

Απ: Σίγουρα περνάει δύσκολες ώρες η κοινωνία. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να γίνονται rapid tests στα ερασιτεχνικά σωματεία. Αν μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία πρέπει να μπούνε και οι Ακαδημίες στα rapid tests.

Εκεί τότε θα γίνει το έλα να δεις. Δεν πιστεύω να βάλουν τεστ στα ερασιτεχνικά. Μέχρι τη Γ` Εθνική πρέπει να γίνονται.

Στο ερασιτεχνικό δεν υπάρχουν οι πόροι να γίνονται τεστ κάθε εβδομάδα. Αν βέβαια κάποιες ομάδες θέλουν να το κάνουν για την δική τους ασφάλεια θα το κάνουνε. Δε νομίζω ότι η πολιτεία θα υποχρεώσει τις ερασιτεχνικές ομάδες για rapid tests.

Τα πάντα εγκυμονούν κινδύνους αλλά υποτίθεται ότι θα πηγαίνουμε καλά και θα μας ανοίξουν. Αν δεν πάμε καλά, το φυσιολογικό θα είναι να μην μας ανοίξουν.

Ερ: Είναι τελικά ο Βύρωνας από τις πιο ακριβές ομάδες του πρωταθλήματος; Μπορείτε να αντεπεξέλθετε ως σωματείο;

Απ: Καταρχήν να διευκρινίσουμε κάτι. Ακούγεται ότι τα τελευταία χρόνια ο Βύρωνας δίνει πολλά λεφτά σε παίκτες. Αυτό είναι ένας μύθος.

Αυτόν το μύθο τον δημιουργήσανε κάποιοι. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Βύρωνας όσο εγώ είμαι πρόεδρος πάντα υπήρχε μια τουλάχιστον ομάδα που είχε μεγαλύτερο μπάτζετ από τον Βύρωνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε εμείς.

Ναι έχουν έρθει παίκτες από τη Γ` Εθνική και φέτος και πέρυσι και πρόπερσι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έρχονται με τις απολαβές που έπαιρναν στις ομάδες που αγωνιζόταν κάποτε.

Έχουν ρίξει τα παιδιά το κασέ τους. Έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και ο Βύρωνας έχει καθιερωθεί ότι είναι μια ομάδα που λειτουργεί με το σκεπτικό: «Κάλιο πέντε και στο χέρι, πάρα δέκα και καρτέρι».

Άρχονται στην ασφάλεια του Βύρωνα. Έχει δημιουργηθεί ένα πολύ καλό όνομα στην ομάδα του Βύρωνα. Δεν σκορπάμε τα λεφτά από εδώ και από εκεί. Θέλουμε να έχουμε νοικοκυριό σαν ομάδα.

Εμείς θέλουμε την άνοδο στην Γ` Εθνική. Δε θα πούμε όχι αν έρθει η άνοδος. Θέλουμε βασικά να εδραιωθούμε ότι είμαστε μια καλή νοικοκυρεμένη ομάδα. Αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος. Με τη νοικοκυροσύνη και την εργατικότητα μας  δεν θα πούμε όχι στη Γ`Εθνική και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και σε αυτή τη κατηγορία.

Ερ: Αν σας καλέσει η ΕΠΣΚ όλους τους παράγοντες για στρογγυλό τραπέζι γύρω από το πρωτάθλημα, εσείς σαν Βύρωνας τι θα υποστηρίξετε;

Απ: Εμείς θα υποστηρίξουμε ότι πρέπει να γίνει το πρωτάθλημα. Βέβαια ανάλογα πότε θα μας καλέσουν. Αν μας καλέσουν τέλη Μαρτίου η  τον Απρίλιο, δεν θα γίνει πρωτάθλημα. Αν μας καλέσουν σε ένα μήνα από τώρα, η πρόταση μας θα είναι να γίνει κανονικά το πρωτάθλημα.

Απλά να μην γίνει το Κύπελλο για να χωρέσουν κάποιες εμβόλιμες.

Ερ: Ο Βύρωνας στις αρχές και ειδικά στο ματς ντέρμπι με τον Ορφέα παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο;

Απ: Εχουμε δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα. Πάντα είχαμε καλή ομάδα. Ήταν άλλοι παράγοντες που τα προηγούμενα δυο τρία χρόνια δεν ανεβήκαμε κατηγορία. Είτε ατυχία, είτε άλλοι παράγοντες.

Τώρα τα παιδιά ακολουθούνε ατομικό πρόγραμμα που τους έχει δώσει ο προπονητής τους.  Δεν έχουμε προβλήματα.  Είμαστε  έτοιμοι όταν μας πουν να ξεκινήσουμε, να ξεκινήσουμε, αν μας το επιτρέψουν οι λοιμωξιολόγοι.

Ερ: Με κόσμο η χωρίς κόσμο; Στις πρώτες αγωνιστικές μάλλον οι φίλαθλοι έβρισκαν «τρύπες» στα γήπεδα.

Απ: Αυτό γινόταν σε μη ελεγχόμενα γήπεδα που δεν ήταν κλειστά.

Στο Βερούλειο οι τρεις ομάδες που αγωνιζόμαστε, δεν είχαμε προβλήματα. Απέναντι στην Πυροσβεστική πηγαίνανε φίλαθλοι αλλά α σε αυτό δεν φταίμε εμείς.

Σε έδρες που δεν έχουν κλειστά γήπεδα, δεν μπορούσες να ελέγξεις τους φιλάθλους. Δεν μπορείς να πεις ότι φταίνε οι ομάδες στα χωριά.

Πηγαίνουν γύρω- γύρω και βλέπουνε οι φίλαθλοι μπάλα. Είναι ένας λόγος που δικαιολογημένα φοβούνται οι άνθρωποι της ΕΠΣΚ όσον αφορά τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Φοβούνται τον συνωστισμό.

Διαβάστε επίσης