• 29 Μαρτίου 2024,

Αριστείδης Κόκκορης: «Μας αρέσει εκεί που βρισκόμαστε, δε μας αγχώνει καθόλου» 

 Αριστείδης Κόκκορης: «Μας αρέσει εκεί που βρισκόμαστε, δε μας αγχώνει καθόλου» 

Συνέντευξη στους 93,7 παραχώρησε ο Αριστείδης Κόκκορης ο οποίος ήταν από τους πρωταγωνιστές στην αναμέτρηση των Σερρών με τα δυο γκολ που πέτυχε.

Αναφέρθηκε στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στον ΑΟΚ -το οποίο δεν έχει ξανασυναντήσει πουθενά- και ακόμη αναφέρθηκε στην απόλυτη στήριξη της ομάδας όταν πέρυσι δεν πρόλαβε να παίξει καθόλου λόγω του σοβαρού τραυματισμού  που είχε αμέσως με τον ερχομό του στην Καβάλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερ: Είναι νίκη ανόδου αυτή μέσα στον Πανσερραϊκό;

Απ: Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα, το πιστεύαμε από την πρώτη στιγμή. Γνωρίζαμε ότι το ματς θα είναι δύσκολο με μια καλή ομάδα που δεν είχε δεχτεί άλλο γκολ εκτός από τα 2 που τους είχαμε βάλει στον πρώτο γύρο. Δε μας επηρέασε τίποτα, ούτε το γεγονός ότι παίξαμε τρεις μέρες πριν ένα άλλο παιχνίδι πρωταθλήματος. Μπήκαμε μέσα να δείξουμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα. Πήραμε τους 3 βαθμούς που είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα έτσι όπως εξελίχθηκε η συνέχεια της αγωνιστικής. Μεγαλώσαμε τη διαφορά μας στην κορυφή.

Ερ: Πάντως δεν πετάτε στα σύννεφα.

Απ: Δεν πετάμε στα σύννεφα αλλά εμείς από την πρώτη στιγμή περιμέναμε την πορεία μας. Ξέραμε τι παίκτες έχουμε. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και συνεχίζουμε. Φυσικά τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί.

Ερ: Ήρθες πέρυσι στον ΑΟΚ και ήσουν ο μεγάλος άτυχος αφού δεν πρόλαβες να παίξεις ούτε ένα λεπτό, έχοντας σοβαρό τραυματισμό. Πως τα ξεπέρασες όλα αυτά; Πόσο υπομονή έκανες;

Απ: Όταν ήρθα στην Καβάλα για τον ΑΟΚ, τη μια ξεφόρτωσα τα πράγματα μου από το αμάξι για να μπω στο σπίτι και την άλλη μέρα τα φόρτωσα πάλι για να πάω στην Πάτρα να κάνω την εγχείρηση. Καταλαβαίνετε για μένα τι σήμαινε αυτό. Βέβαια η ομάδα μου έδειξε την απόλυτη στήριξη. Κάτι πολύ σημαντικό, το οποίο δύσκολα μπορείς να το συναντήσεις κάπου αλλού. Ήμουν στην Καβάλα μόνο δυο μέρες. Την τελευταία εμφάνιση μέσα στις Σέρρες την περίμενα πάρα πολύ καιρό.  Ήθελα να δικαιώσω τους ανθρώπους του ΑΟΚ για την υπομονή που έκαναν όσον αφορά την παρουσία μου στην ομάδα. Με πίστεψαν και ήθελα να τους δικαιώσω.

Ερ: Ήταν το καλύτερο μέχρι τώρα παιχνίδι της καριέρας σου; Το ματς της χρονιάς για σένα; Πέτυχες δυο γκολ καθοριστικά, το είναι ειδικά ήταν πανέμορφο.

Απ: Δεν ξέρω αν ήταν το καλύτερο ματς της καριέρας μου αλλά σίγουρα ήταν ένα από τα πιο σημαντικά γιατί μας αφήνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεν ήταν όμως μόνο η δική μου εμφάνιση που έκανε τη διαφορά. Απλά εγώ ήμουν τυχερός που έβαλα τα δυο γκολ από τα τρία. Ήταν ίσως η καλύτερη εμφάνιση της ομάδας για φέτος, ειδικά στο πρώτο μέρος. Ήμασταν στο 0-2 και από το πουθενά έγινε το 1-2.

Ερ: Πως τα καταφέρνει τόσο καλά μια ομάδα που δεν έχει τα «βαριά» ονόματα; Πες μας κάποια μυστικά του φετινού ΑΟΚ;

Απ: Αυτό που ζούμε φέτος στον ΑΟΚ μέσα στα αποδυτήρια δεν το έχω ξαναζήσει πουθενά σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα. Βγάζει μια υγεία ο ΑΟΚ από τον πρώτο άνθρωπο της διοίκησης μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο της ομάδας. Είμαστε όλοι μια οικογένεια. Έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο. Είμαστε νεαροί ποδοσφαιριστές, έχουμε όνειρα, έχουμε στόχους. Μας αρέσει που παίζουμε σε μια τέτοια ομάδα που έχει προσδοκίες μεγάλες. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την πορεία που κάνουμε μέχρι τώρα, η οποία είναι πολύ θετική.

Ερ: Τελικά ο φετινός ΑΟΚ είναι ομάδα του  Κώστα Ανυφαντάκη; Πες μας τη γνώμη σου για τον κόουτς;

Απ: Είναι ακριβώς έτσι. Ο κόουτς είναι πάρα πολύ καλός. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας. Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ, μαζί βέβαια με τους συνεργάτες του. Μας στηρίζει όλους. Σίγουρα έχει συμβάλει πάρα πολύ σε αυτό που συμβαίνει. Έχει συμβάλει 100%.

Ερ: Πες μας λίγο τη διαδρομή στην καριέρα σου μέχρι τώρα; Πως ήρθες στην Καβάλα.

Απ: Είμαι από την Πάτρα, ξεκίνησα από μια τοπική ομάδα στη Β`κατηγορία στα 15 μου χρόνια. Μετά πήγα στην ομάδα νέων του Παναιγιαλείου όπου έκατσα 3 χρόνια. Ανέβηκα στην πρώτη ομάδα στη Β` Εθνική, υπογράφοντας το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο. Εκείνη τη χρονιά στα 19 μου χρόνια έκανα την καλύτερη σεζόν και πήρα μεταγραφή στον Παναιτωλικό. Δεν κατάφερα να αγωνιστώ, έπαιξα μόνο σε ένα παιχνίδι, ήμουν πολύ μικρός σε ηλικία, ήμουν άπειρος. Μετά έφυγα πήγα στο Βόλο όπου η ομάδα ήταν πρώτη στη Β` Εθνική και έπαιξα σε 6-7 παιχνίδια πριν μετακομίσω στην Κύπρο όπου δεν το έβλεπα για τα λεφτά αλλά σαν μια προοπτική για την καριέρα μου. Να παίξω  πρώτα εκεί στη Β` Εθνική και να κάνω το άλμα για την Α` Εθνική όπου η Κύπρος έχει καλό επίπεδο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ήρθε πέρυσι η προοπτική του ΑΟΚ, όπου η ομάδα πήγαινε πάλι για πρωτάθλημα. Ήταν μια πρόταση για μένα όπου πίστευα και πιστεύω ότι με αυτή την ομάδα μπορώ να φτάσω ψηλά. Είναι κάτι που πιστεύω για τον εαυτό μου. Στον Παναιγιάλειο είχα συμπαίκτες τον Γαβριηλίδη και το Στίκα οι οποίο εδώ στην Καβάλα με βοήθησαν να προσαρμοστώ.

Ερ: Εκτός από πλάγιος επιθετικός έχεις παίξει και σε άλλες θέσεις;

Απ: Κοιτάξτε να δείτε από την αρχή που έπαιζα ποδόσφαιρο αγωνιζόμουν στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης. Λόγω του το ότι είμαι αριστερός στο πόδι, έκλεινα προς τα μέσα και σούταρα.  Φέτος στον ΑΟΚ, ο κ. Ανυφαντάκης και οι συνεργάτες του μου είπαν ότι θα παίξω στα αριστερά γιατί έτσι το πίστευαν. Στην αρχή παραξενεύτηκα λίγο αλλά τελικά όπως αποδείχθηκε είχαν απόλυτο δίκαιο.

Ερ: Τώρα ξεκίνησε ο Β` γύρος, τι πρέπει να προσέξει ο ΑΟΚ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Απ: Εμείς κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε ένα παιχνίδι  τώρα την Κυριακή. Δεν έχουμε άγχος. Δε το λέω αυτό μόνο για να το πω. Πιστεύουμε στην ομάδα μας, πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Μας αρέσει εκεί που βρισκόμαστε, δε μας αγχώνει καθόλου. Είμαστε παίκτες για να βρισκόμαστε εκεί. Μπορεί να μην έχουμε τα τρανταχτά ονόματα αλλά και εμείς από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, δεν υπάρχει εύκολη ή δύσκολη ομάδα, όπως είδαμε και τα αποτελέσματα την Κυριακή. Όλα είναι δύσκολα  παιχνίδια και πρέπει να τα παλέψεις. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε.

Διαβάστε επίσης