• 2 Μαΐου 2024,

Αριστείδης Καρύπογλου στους 93,7: « Προχωράει ο Βύρωνας σε όλα τα επίπεδα»

 Αριστείδης Καρύπογλου στους 93,7: « Προχωράει ο Βύρωνας σε όλα τα επίπεδα»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στους 93,7 ο πρόεδρος του Βύρωνα Αριστείδης Καρύπογλου. Αρχικά αναφέρθηκε στο νεοσύστατο τμήμα Βόλει του συλλόγου ενώ στη συνέχεια μίλησε και το πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ο Βύρωνας ενδιαφέρεται για την άνοδο στη Γ` Εθνική. Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Βύρωνας δείχνει ένα άλλο πρόσωπο σε όλα τα επίπεδα.  

Απάντηση: Ο Βύρωνας είναι μια ιστορική ομάδα. Εμείς αναλάβαμε πέρσι και προσπαθήσαμε να αλλάξουμε σε όλα τα επίπεδα την ομάδα, όχι μόνο να αλλάξουμε κατηγορία από τη Β` στην Α`.   Προσπαθούμε να μεγαλώσουμε τον Βύρωνα όσο περισσότερο μπορούμε.  Δημιουργήσαμε Ακαδημία Ποδοσφαίρου, δημιουργήσαμε ομάδα Παλαιμάχων και πλέον προχωράμε σε Ακαδημίες Βόλει και Μπάσκετ.   Ο στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε τον Βύρωνα  μέσα στην πόλη. Τα πρώτα ακούσματα είναι πολύ καλά. Κάναμε την Καβάλα να μιλάει με πολύ καλά λόγια για μας, είτε με την πορεία της ομάδας, είτε με τις εκδηλώσεις, είτε με το φιλανθρωπικό μας έργο. Συνεχίζουμε.

Ερώτηση: Ξεκινάει τώρα η προσπάθεια της Ακαδημίας του Βόλει με υπεύθυνη την κ. Πεταλά. 

Απάντηση:  Είναι πολύ μεγάλη η προσφορά της Χριστίνας Πεταλά στο Ελληνικό και Καβαλιώτικο Βόλει. Μας πλησίασε αφού ήξερε ότι εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε Ακαδημίες και εκτός ποδοσφαίρου.    Κάναμε μια  συνάντηση και συμφωνήσαμε με τους στόχους και τα οράματα που έχουμε.  Είναι τιμή μας που θα συνεργαστούμε με την κ. Πεταλά.  Είχαμε προβλήματα με το γήπεδο αλλά τελικά λύθηκαν αφού πήραμε άδεια από τη Δευτεροβάθμια και από το Δήμο. Υπήρχαν προβλήματα στην αρχή που τελικά καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε.  Το timing δεν είναι το σωστό αυτή τη στιγμή αλλά αυτό δεν μας ενοχλεί. Τώρα φτιάχνουμε τη μαγιά έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο, για να υποδεχτούμε όλα τα παιδιά.  Ξεκινάμε τη Δευτέρα. Η Ακαδημία αφορά αγόρια και κορίτσια. Πιστεύω ότι θα έρθουν παιδιά κοντά μας και το όνομα της κ. Πεταλά  είναι εγγύηση για να μάθουν με σωστό τρόπο το Βόλει.

Φυσικά δεν είναι κάτι το επιφανειακό. Σε κάποια στιγμή θέλουμε να φτάσουμε και σε αγωνιστικό επίπεδο.  Το ίδιο ισχύει και για το μπάσκετ.

Το  Μάιο θα ανακοινωθεί η συμφωνία με κάποιος ανθρώπους του μπάσκετ για την ίδρυση αρχικά της Ακαδημίας του συλλόγου.  Μέσα στο καλοκαίρι θα είμαστε έτοιμοι.  Το Βόλει θα έχει έδρα το 22ο στο Βύρωνα ενώ άλλη έδρα θα έχει το μπάσκετ.

Ερώτηση: Η ήττα του Κεραυνού από τα Λιμενάρια και η μείωση της διαφοράς σας άνοιξε την όρεξη για τη Γ` Εθνική;

Απάντηση: Στόχος μας φέτος είναι να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Δεν ήταν από τη Β` να πάμε στην Α` και αμέσως στη Γ`.  Στόχος μας ήταν η τριάδα στην Α` κατηγορία.  Αν έρθει η άνοδος, δε θα πούμε όχι. Θα διεκδικήσουμε την άνοδο.  Εχουμε μια τεχνική ομάδα και έχουμε χάσει εκτός έδρας μόνο τρεις βαθμούς με  μια ήττα μέσα στην Πέρνη.  Εντός έδρας έχουμε χάσει 11 βαθμούς.  Αφορά το γήπεδο και τον αγωνιστικό χώρο. Κυνηγάμε την άνοδο. Η ΑΕΚ είναι πρώτη και παίζει στο ίδιο γήπεδο ενώ ίσως να έχει άλλα χαρακτηριστικά, όπως δύναμη, πάθος, πείσμα.

Ερώτηση: Που θα κριθεί η πρώτη θέση στην Α` κατηγορία;

Απάντηση: Στις… γκέλες των ομάδων από εδώ και πέρα.  Με την ΑΕΚ έχουμε χάσει και τα δυο παιχνίδια ενώ τον Κεραυνό τον έχουμε μέσα στην έδρα μας. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη.

Ερώτηση: Ο Βύρωνας μπορεί να αντέξει και με ποδόσφαιρο και με βόλει και με μπάσκετ;

Απάντηση: Γιατί όχι; Είμαστε ένα συμβούλιο με 11 μέλη και συνδράμουμε όλοι με όλους τους τρόπους που μπορούμε. Είτε στο οικονομικό, είτε στο οργανωτικό. Είμαστε οργανωμένοι σε όλους τους τομείς.  Στο Βόλει είναι υπεύθυνος ο Βαλάντης Κατσικούλης. Στο Μπάσκετ που θα δημιουργηθεί επίσης θα υπάρχει υπεύθυνος. Στο Ποδόσφαιρο και στις Ακαδημίες είναι ο Κώστας Κεχαγιάς με τεχνικό διευθυντή τον Γιώργο Αγγελίδη που είναι και ο  προπονητής της ανδρικής ομάδας.   Όλα είναι με ρυθμό. Δεν πάμε κουτουρού. Υπάρχει οργάνωση.

Ερώτηση: Παράλληλα ο Βύρωνας είναι και στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΚ; 

Απάντηση: Κοιτάξτε εκτός από την τριάδα στο πρωτάθλημα είχαμε βάλει στόχο και το κύπελλο.   Αποκλείσαμε το Νέστου και πήγαμε πάρα πολύ καλά στο θεσμό του κυπέλλου. Τώρα είναι μια ιστορική στιγμή για την ομάδα του  Βύρωνα να παίξει τελικό με τον ΑΟΚ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα του τελικού, το βλέπουμε σαν μια γιορτή. Να έρθουν οι φίλαθλοι και να δούνε ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης