Αρνείται την κατηγορία ο 65χρονος που συνελήφθη στη Θάσο

 Αρνείται την κατηγορία ο 65χρονος που συνελήφθη στη Θάσο

Μεσημβρινές ώρες σήμερα θα βρεθεί στο γραφείο του Εισαγγελέα Καβάλας ο 65χρονος κάτοικος Θάσου, κατηγορούμενος όπως φαίνεται για την έναρξη της φωτιάς στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται την κατηγορία ενώ και τα στοιχεία σε βάρος του (όσα γίνονται ως τώρα γνωστά) δε μοιάζουν να είναι και τόσο ισχυρά. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που περιγράφεται οξύθυμος, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας ενώ πρόσφατα φέρεται να ήρθε σε αντιδικία με κτηνοτρόφο που έχει την εγκατάσταση του στην περιοχή όπου ξεκίνησε η φωτιά.

Λέγεται ότι υπάρχει μάρτυρας που είδε εκεί το αυτοκίνητο του. Η προανάκριση της Π.Υ. Καβάλας αφορά και τα δύο περιστατικά (πυρκαγιές), της 2ης και 10ης του Αυγούστου. Στο όχημα του 65χρονου βρέθηκαν φωτοβολίδες για τις οποίες χρειάζεται άδεια κατοχής. Η οποία δεν υπήρχε.

Αυτή ήταν η αφορμή να συλληφθεί και να εξεταστεί και για την υπόθεση της πυρκαγιάς. Ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα ασκηθεί δίωξη σε βάρος του, για ποιο λόγο και σε τι βαθμό. Την προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης