• 16 Μαΐου 2024,

«Άρωμα» Χριστουγέννων στο 1ο Νηπιαγωγείο Αμυγδαλεώνα (φωτογραφίες)

 «Άρωμα» Χριστουγέννων στο 1ο Νηπιαγωγείο Αμυγδαλεώνα (φωτογραφίες)

Η Ομάδα Μελέτης Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες», την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 το πρωί επισκεφτήκαμε τους μικρούς μας φίλους στο 1ο νηπιαγωγείο Αμυγδαλεώνα.

Μπαίνοντας αντικρίσαμε κάποια γνωστά μας ήδη παιδάκια αλλά γνωρίσαμε και κάποια άλλα νέα που όλο περιέργεια περίμεναν ανυπόμονα να μας ακούσουν. Αυτήν την φορά μιλήσαμε για τους καλικάντζαρους και είπαμε χριστουγεννιάτικες ιστορίες γεμάτες γιορτινό άρωμα και παράδοση.

Αφηγηθήκαμε τα εξής παραμύθια: «Ο παπουτσής και τα ξωτικά», «Η Κάλλω και η Μάρμπω», «Το σκυλάκι ο Αράπης», «Η Παναγία και η ελιά» και «Το λουλούδι των Χριστουγέννων». Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και με προθυμία βοηθούσαν στην αφήγηση των παραμυθιών.

Τραγουδήσαμε τα κάλαντα, κάναμε κουίζ με Χριστουγεννιάτικες ερωτήσεις και στο τέλος παίξαμε όλοι μαζί! Φεύγοντας ευχηθήκαμε όλοι «Καλά Χριστούγεννα» και δώσαμε υπόσχεση στους φίλους μας να βρεθούμε σύντομα ξανά μαζί με την ίδια όμορφη διάθεση και χαρά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το 1ο νηπιαγωγείο για την πρόσκληση και την αγάπη που μας δείχνουν κάθε φορά. Συμμετείχαν οι παραμυθάδες: Βογιατζηδάκη Ερασμία, Κεσικιάδου Ελισάβετ, Ράπτη Αδελαΐς, Τσαπανίδου Ζωή, Τσίρκας Χρήστος και Τσιφλίδου Αρετή.

Διαβάστε επίσης