• 7 Μαΐου 2024,

Άρθρο της Αθηνάς Παναγιωτίδου για την πολιτική της Κυβέρνησης και την ισότητα των δύο φύλων

 Άρθρο της Αθηνάς Παναγιωτίδου για την πολιτική της Κυβέρνησης και την ισότητα των δύο φύλων

Οι κινήσεις της κυβέρνησης το πρώτο διάστημα, χαρακτηρίζονται από συντηρητισμό και αυταρχικότητα και σε αυτό το πλαίσιο η ισότητα δεν έχει χώρο.

Με Προεδρικό Διάταγμα ,την επομένη των εκλογών ,η κυβέρνηση άλλαξε όχι μόνο την δομή των υπουργείων, αλλά και την φιλοσοφία διοίκησης του κράτους κι έτσι η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας μεταφέρθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Εργασίας.

Ανησυχητική εξέλιξη,διότι η ισότητα των φύλων δεν είναι αντικείμενο που αφορά μόνο την εργασία. Η ανισότητα στην εργασία σε ότι αφορά τα δύο φύλλα είναι τεράστια,μισθολογικό χάσμα,διακρίσεις κατά την πρόσληψη, «γυάλινη οροφή ‘,αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Η αντιμετώπιση της έμφυλης βίας,του σεξισμού,η καταπολέμηση των στερεοτύπων για τους έμφυλους ρόλους και διάφορα άλλα στεγανά δεν μπορούν να πραγματωθούν μέσο του υπουργείου Εργασίας του οποίου ο ρόλος είναι έτσι και αλλιώς εντελώς διαφορετικός.

Επιπλέον όλα αυτά που προτάσσει η κυβέρνηση της ΝΔ, έρχονται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις της χώρας μας απέναντι σε διεθνείς οργανισμούς,όπως είναι ο ΟΗΕ και η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κύριος Μητσοτάκης ο οποίος έχει υπονοήσει πολλές φορές πως : Οι γυναίκες είναι για τις δουλειές του σπιτιού και για να γεννούν παιδιά και δεν επιθυμούν να ασχολούνται με τα κοινά», εξάλλου οι πολλοί λίγες γυναίκες στο κυβερνητικό σχήμα αποδεικνύουν περίτρανα το όλο σκεπτικό, πως ειδικά οι γυναίκες είναι αποτελεσματικότατες και το έχουν αποδείξει πάμπολλες φορές.

Προσοχή λοιπόν κύριοι κύριοι της κυβερνήσεως, γιατί τα θέματα Ισότητας των δύο Φύλων και όλα όσα απορρέουν από αυτά αφορούν την σταθερότητα των ανθρωπίνων σχέσεων και δικαιωμάτων και είναι η βάση του κοινωνικού κράτους. Και όταν είναι ασταθής η βάση του οικοδομήματος σύντομα αυτό καταρρέει!

Ίδωμεν λοιπόν…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

 

Διαβάστε επίσης