• 17 Μαΐου 2024,

Άρθρο του Γιάννη Εριφυλλίδη: Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή που μας αξίζει!

 Άρθρο του Γιάννη Εριφυλλίδη: Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή που μας αξίζει!

Ο ρόλος του Δημάρχου στη σύγχρονη κοινωνία είναι καθοριστικός για τη χάραξη της στρατηγικής του Δήμου και κρίσιμος για την ορθή λειτουργία του σε όλα τα επίπεδα. Ο Δήμαρχος, με την ομάδα των Δημοτικών Συμβούλων του, καθορίζει την πορεία, δίνει κατευθύνσεις για τη δράση των δημοτικών υπηρεσιών, υλοποιεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, με βασική αποστολή τη διαχείριση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ζωής των δημοτών.

Γνωρίζει όλες τις πηγές χρηματοδότησης του Δήμου, κρατικές και ευρωπαϊκές, τις εκμεταλλεύεται στο έπακρο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξορθολογίζοντας τις δαπάνες, αποφεύγοντας τις περιττές και αλόγιστες σπατάλες, και διασφαλίζει τη διαφάνεια όλων των συναλλαγών του. Με τις γνώσεις του και το όραμά του θα πρέπει να πρωτοπορεί στις νέες τεχνολογικές μεθόδους με καινοτόμες προσεγγίσεις, δημιουργώντας τις προδιαγραφές για τη γνωστή σε όλους μας SmartCity.

Είναι πασίδηλο ότι η αυτοδιοίκηση χρειάζεται νέο αίμα, ανθρώπους με φρέσκα μυαλά, με γνώσεις, εμπειρία από τα ευρωπαϊκά αυτοδιοικητικά δρώμενα, προσωπικότητες με κύρος, αλλά και με πολλή αγάπη για τον τόπο τους. Η αυτοδιοίκηση χρειάζεται ανανέωση του πολιτικού προσωπικού με στελέχη που δεν θυμίζουν σε τίποτε παλαιότερες εποχές, όπου επικρατούσε το κομματικό κατεστημένο. Με όραμα, με γνώση των τοπικών προβλημάτων και αποφασιστικότητα μπροστά στις νέες προκλήσεις των καιρών, γιατί μόνον έτσι μπορούν να πάνε μπροστά οι σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις.

Αυτόν τον Δήμαρχο και αυτή τη Δημοτική Αρχή έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας και όχι επαγγελματίες πολιτικούς, που βλέπουν μόνο τα προνόμια της εξουσίας. Ας ελπίσουμε ότι στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες θα ψηφίσουν με σύνεση και θα επιλέξουν την Ανανέωση!

* Ο Γιάννης Εριφυλλίδης είναι υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας με τη δημοτική παράταξη «Η Καβάλα Μπροστά»

 

Διαβάστε επίσης