• 20 Απριλίου 2024,

ΑΣ «Αετός» Καβάλας: Η καλή αρχή έφερε τρία μετάλλια εν μέσω ιστορικών συμμετοχών στους αγώνες τοξοβολίας (φωτογραφίες)

 ΑΣ «Αετός» Καβάλας: Η καλή αρχή έφερε τρία μετάλλια εν μέσω ιστορικών συμμετοχών στους αγώνες τοξοβολίας (φωτογραφίες)

Η αρχή έγινε και μάλιστα καλά, συνοδεύτηκε με επιτυχία, αφού στο στήθος των αθλητών του συλλόγου μας κρεμάστηκαν συνολικά τρία (3) μετάλλια, χρυσό, αργυρό και χάλκινο, τα πρώτα του τμήματος της τοξοβολίας.

Το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 έγιναν στο Πανθρακικό στάδιο της Κομοτηνής αγώνες τοξοβολίας όλων των κατηγοριών, στους οποίους δηλώσανε συμμετοχή πέντε (5) αθλητές του συλλόγου μας, εκ των οποίων (3) άνδρες στο ολυμπιακό τόξο, και (2) γυναίκες στο γυμνό τόξο.

Πρέπει να αναφερθεί ιδιαίτερα και να σημειωθεί ιστορικά, ότι για πρώτη φορά στα χρονικά της Καβαλιώτικης τοξοβολίας, συμμετείχαν σε αγώνες δύο (2) γυναίκες. Οι κυρίες Αλεξάνδρα – Άννα Πασχάλη και Δανάη – Θάλεια Γέρρεντρουπ, εκπροσώπησαν επάξια τον σύλλογό μας, στην κατηγορία του γυμνού τόξου, και καταφέρανε μάλιστα να αναδειχθούν νικήτριες αντίστοιχα στην πρώτη (1η) και δεύτερη (2η) θέση του αγωνίσματος.

Επίσης αποτελεί ιστορική πρωτοπορία οι τρεις (3) συμμετοχές, των ανδρών αθλητών του συλλόγου μας στο ολυμπιακό τόξο, που με την εξαιρετική εμφάνιση τους και τις καλές τους επιδόσεις, καταφέρανε την τριπλέτα της νίκης, με την κατάκτηση των τριών (3) πρώτων θέσεων του αγωνίσματος, και των αντίστοιχων μεταλλίων.

Στον αγώνα τοξοβολίας που διοργάνωσε ο σκοπευτικός όμιλος Κομοτηνής, συμμετείχαν συνολικά (34) αθλήτριες και αθλητές από  συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας, από την Κατερίνη, την Θεσσαλονίκη, την Έδεσσα, την Καβάλα και την Κομοτηνή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αθλητών μας:

Αναπτυξιακή κατηγορία γυμνού τόξου (bare bow) γυναικών 30μ.

1η. Αλεξάνδρα-Άννα Πασχάλη 132+176=308 (10/χς=1/0)

2η. Δανάη-Θάλεια Γέρρεντρουπ 82+108=190 (10/χς=0/0)

Αναπτυξιακή κατηγορία ολυμπιακού τόξου (recurve) ανδρών 30μ.

1ος. Πέτρος Στάθης 257+279=536 (10/χς=4/1)

2ος. Σωτήρης Κελάδης 223+212=435 (10/χς=3/1)

3ος Αθανάσιος Χάσπαρης 121+172=293 (10/χς=1/1)

Ο αγώνας στον πρώτο γύρο έγινε με άριστες καιρικές συνθήκες, αλλά στον δεύτερο γύρο επικράτησε η βροχή της καταιγίδας που ξέσπασε.

Ενημερωτικά και πληροφοριακά για τους αγώνες τοξοβολίας, πρέπει να πούμε ότι όλοι οι αθλητές συναγωνίζονται ανάλογα την ηλικία τους, και την κατηγορία του τόξου/μέτρα που θα ρίξουν. Ένας αγώνας τοξοβολίας διεξάγεται, με αυστηρά μέτρα ασφάλειας και ταυτόχρονα χρονικής πειθαρχίας, σε δύο (2) γύρους των 6χ6=36+36=72 βολών/βελών ανά πέντε (5) λεπτά κάθε έξι (6) βέλη.

Οι αθλητές ρίχνουν ανά ζεύγη στον ίδιο στόχο, αλλά είναι από διαφορετικούς συλλόγους, για να βαθμολογεί ο ένας τον άλλον. Οι στόχοι έχουν διαβάθμιση από το 1 μέχρι το 10 και τα τέλεια/κεντρικά δεκάρια χαρακτηρίζονται ως (10χς).

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης