• 29 Απριλίου 2024,

Ας ξαναθυμηθούμε το προσφυγικό πρόβλημα

 Ας ξαναθυμηθούμε το προσφυγικό πρόβλημα

Μια έκθεση με φωτογραφίες από το 2016 φαίνεται ότι θα είναι η καλύτερη δυνατή αφορμή προκειμένου η Καβάλα να θυμηθεί εκ νέου το προσφυγικό πρόβλημα, το οποίο βίωσε στις αρχές του 2016 με τα γνωστά κι αξέχαστα γεγονότα του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου εκείνου του έτους.

Το απόγευμα της Παρασκευής εγκαινιάζεται στη δημοτική καπναποθήκη μια έκθεση φωτογραφίας με στιγμιότυπα από τις αφίξεις των προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου, το καλοκαίρι του 2016 και νωρίτερα. Η έκθεση έχει ήδη παρουσιαστεί στο ίδρυμα της βουλής των Ελλήνων το καλοκαίρι του 2016. Περιλαμβάνει φωτογραφικές καταγραφές έμπειρων και καταξιωμένων φωτορεπόρτερ που συμμετείχαν με τον τρόπο τους, την ευαισθησία και τη ματιά τους στο αναγκαστικό ταξίδι των προσφύγων προς το ταξίδι επιβίωσης.

Τα εγκαίνια της εκθέσεως θα πραγματοποιηθούν στην Καβάλα από τον πρόεδρο της βουλής Νίκο Βούτση. Στη διοργάνωση της εκθέσεως, η οποία από σήμερα θα αρχίσει να προετοιμάζεται, εμπλέκεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο κόκκινο 102,8». Η έκθεση θα λειτουργήσει έως και τις 14 Μαρτίου, τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 9:30 – 14:30, ενώ τα απογεύματα της Τρίτης και της Παρασκευής θα είναι ανοικτή από τις 18:00 έως τις 21:00.

 

Διαβάστε επίσης