• 7 Μαΐου 2024,

Ασθενή φαινόμενα σε όλο το νομό

 Ασθενή φαινόμενα σε όλο το νομό

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στο νομό Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης, περιέγραψε με μία κουβέντα χθες το μεσημέρι, την επιδείνωση του καιρού, σε όλο το νομό. Τον τρόπο που ο νομός Καβάλας, αυτές τις πρωινές ώρες κυρίως επηρεάστηκε από το νέο κύμα κακοκαιρίας. «Πρόκειται για ασθενή φαινόμενα», είπε ο Στ. Κιβράκης, εξηγώντας ότι όπου χιόνισε, χιόνισε λίγο και για λίγη σχετικά ώρα. Μικροπροβλήματα παρ΄ όλα αυτά παρουσιάστηκαν στις περιοχές Βουνοχωρίου και Λιμνιάς και στον πρώην Δήμου Ορεινού.

Η πολιτική  προστασία ασχολήθηκε με τα προβλήματα αυτά με δύο οχήματα που διέθεσε, δίνοντας προτεραιότητα στις ήπιες χιονοπτώσεις στον πρώην Δήμο Ορεινού.

Ο Στ. Κιβράκης προειδοποιεί τους συμπολίτες, εξηγώντας ότι η κακοκαιρία θα συνεχισθεί, αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο. «Το κρύο θα μείνει», είπε στην εφημερίδα μας, κάνοντας λόγο για θερμοκρασίες ιδιαίτερα χαμηλές,  που νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, θα είναι και κάτω από το μηδέν.

Τόσο η Πολιτική Προστασία όσο και οι τέσσερις δήμοι του νομού, είναι πάντα σε επιφυλακή, υπάρχουν δε περιπτώσεις όπου τα χιόνια των προηγούμενων χιονοπτώσεων δεν έχουν λιώσει ακόμη. Αυτό διαπιστώνεται κυρίως σε ορεινές περιοχές. Εξ αυτού του λόγου όλοι έχουνε στραμένη την προσοχή τους στα δελτία καιρού της ΕΜΥ. Έτσι η ΕΜΥ προβλέπει κρύο στην Ανατολική Μακεδονία μέχρι και τις πρώτες μέρες της ερχόμενης εβδομάδας, χωρίς όμως κάτι ειδικότερο, κάτι δυσκολότερο.

Διαβάστε επίσης