• 24 Απριλίου 2024,

Αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι …

 Αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι …

Είναι τα αθάνατα ελληνικά καλοκαίρια που έχουμε μάθει να ζούμε με μπόλικο καρπούζι , λίγο κρασί και το κορίτσι πάνω στο τρίκυκλο να θέλει θάλασσα.

Αυτά τα ππαραδοσιακά αθάνατα ελληνικά καλοκαίρια είναι που κάνουν την χώρα μας κάθε καλοκαίρι έναν ξεχωριστό και μέχρι ένα σημείο μοναδικό προορισμό.

Να περάσουμε καλά και φέτος τον 15Αύγουστο αφού είναι γεγονός οτι τα καλοκαίρια που αφήσαμε πίσω μας ήταν πιο δύσκολα απο το φετεινό για πολλούς και διαφόρους λόγους, κυρίως ψυχολογικούς,  αφού επί της ουσίας είναι λίγα αυτά που έχουν αλλάξει απο το 2010 και μετά.

Πάντως και το ψυχολογικό είναι μεγάλη υπόθεση αφού παρά τα όσα έχουμε τραβήξει και τραβάμε τουλάχιστον έχουμε απαλλαγεί απο τον εφιάλτη της δραχμής.

Θέλω να σας θυμίσω οτι μέχρι και τα περασμένα Χριστούγεννα υπήρχανε φωνές που μιλούσανε για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην δραχμή με οτι αυτό συνεπάγεται.

Μπορεί αυτή η συζήτηση να έχει λήξει και να είμαστε σε μια φάση σταθεροποίησης της πορείας αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι τελειώσανε και τα προβλήματα μας.

Αυτά για να λυθούν θα περάσουν μερικά χρόνια ακόμα.

Πάντως είναι γεγονός οτι τον φετεινό Αύγουστο , σε λίγες δηλαδή μέρες και επίσημα το ελληνκικό κράτος απαλλάσεται απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και καλείται να πετάξει με τα δικά του φτερά.

Δώσε μου λιγάκι ουρανό που λέει και το τραγούδι με τον Πάριο , πάρε με μαζί στο πέταγμα σου , μάθεμε και μένα να πετώ να μην έχω ανάγκη τα φτερά σου.

Είτε γουστάρουμε , είτε δεν γουστάρουμε τον Τσίπρα η δική του κυβέρνηση έβγαλε , έστω και τυπικά την χώρα απο την εποχή των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ γιατί πολά απλά μπόρεσε και πέρασε μέτρα που άλλη κυβέρνηση δεν θα μπορούσε.

Άσχετα με τις τσιριτσάντζουλες στην αρχή της κυβερνητικής του πορείας τελικά έγινε ο πιο καλός ο μαθητής και αυτό αναγνωρίστηκε απο τους εταίρους που πολλές φορές αναγκαστήκανε να τον συγχαρούν για την αποφασιστικότητα με την οποία περνούσε τα μέτρα που του στέλνουν και έτσι φτάσαμε στον φετεινό Αϋγουστο.

Πολλοί λένε οτι η έξοδος απο την εποχή των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ θα δώσει μια καλή πάσα στον Τσίπρα για να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές αφού δεν θα έχει στο άμεσο μέλλον παρόμοια καλή ευκαίρια αφού μετά την έξοδο έρχονται τα  δύσκολα με τις μειώσεις του αφορολόγητου και των συντάξεων.

Άλλοι πάλι λένε οτι ο Τσίπρας θα εξαντλήσει την τετραετία και θα κάνει εκλογές του χρόνου τέτοια εποχή.

Σενάρια επί σεναρίων και οι υποψήφιοι βουλευτές έχουν πάρει φωτιά.

Είναι γεγονός οτι και σε πρώτο αλλά και σε δεύτερο βαθμό η χώρα μπαίνει σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με οτι αυτό συνεπάγεται.

 

Είναι σίγουρο οτι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε πολλές ξάπλες , βουτιές και μάσα , ιδιαίτερα τσιτσί στο κάρβουνο.

Για τον λόγο αυτό να κάνετε τα κουμάντα σας και να έχετε και το νου σας γιατί σύμφωνα με την ΕΜΥ αυτή την περίοδο θα έχουμε και ενισχυμένους ανέμους και έτσι ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Το νού σας και τα μάτια σας 54 !

Είναι αλήθεια οτι οι περισσότερες αν όχι όλες οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μέχρι σήμερα σε δασικές εκτάσεις οφείλονταν σε ανθρώπινη δραστηριότητα και αυτό λέει κάτι.

Λέει οτι εμείς οι έλληνες παραμένουμε αφελείς και επικίνδυνοι αφού μπορεί στα καλά καθούμενα να το βάλουμε το μπουρλότο και να τρέχουμε και να μην φτάνουμε.

Ακόμα ψάχνουν τα αίτια της φωτιάς που εκδηλώθηκε σε οικία στις Κρηνίδες που κατέστρεψε ολοσχερώς το σπίτι αλλά γλύτωσαν τα διπλανά αφού ήταν πολύ εύκολο η φωτιά να εξαπλωθεί.

 

Συναγερμός σε 25 Δήμους της χώρας για τα κρούσματα με τα μολυσμένα κουνούπια που μεταδίδουν τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Ευτυχώς , ακόμα μέσα σε αυτούς τους Νομούς που παρατηρούνται τα περισσότερα κρούσματα δεν είναι ο Νομός Καβάλας παρά το γεγονός οτι και στην Καβάλα φέτος έχουμε πάρα πολλά κουνούπια.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Μέσα απο αυτή την στήλη τα πούμε και πάλι το πρωί της Δευτέρας προπαραμονή της Παναγίας που και η Καβάλα θα έχει πολύ κόσμο όπως και η Θάσος.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά και είμαστε έτοιμοι για τα καλύτερα.

Καλή σας ημέρα και καλό Σαββατοκύριακο.

Καλές διακοπές εσείς που είστε σε φάση αναχώρησης και καλά επιστροφή σε όλους εσάς που είστε σε φάση επιστροφής.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης