Αθώα η υπάλληλος του Δήμου Παγγαίου

 Αθώα η υπάλληλος του Δήμου Παγγαίου

Έληξε χθες με μία ακόμη αθωωτική απόφαση δικαστηρίου μια ιστορία που άρχισε πριν από λίγα χρόνια και είχε ως πρωταγωνιστές υπαλλήλους του δήμου Παγγαίου και αιρετούς του ίδιου δήμου. Αφού προ λίγων μηνών αθωώθηκαν στην πρώτη δίκη στο Μονομελές οι αιρετοί, χθες στο Τριμελές αθωώθηκε και η τελευταία κατηγορούμενη της υπόθεσης υπάλληλος του δήμου Παγγαίου, η οποία αρχικά είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή.

Η υπάλληλος είχε κατηγορηθεί ότι εισέπραττε ενώ δεν το δικαιούνταν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας από τον Οκτώβριο του 2012 έως και τον Μάη του 2015. Όλα άρχισαν όταν συνάδελφος της κατήγγειλε τον προϊστάμενο της υπηρεσίας ότι χορηγεί βεβαιώσεις προκειμένου να εισπράττουν επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας ακόμη και υπάλληλοι που δεν εργάζονταν στην καθαριότητα.

Από την προανάκριση οδηγήθηκαν σε δίκη ως κατηγορούμενοι αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία είχαν αθωωθεί κατά τη διάρκεια της πρώτης εκδίκασης. Εξαίρεση αποτέλεσε η δημοτική υπάλληλος που και χθες κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, όπου όμως ουσιαστικοί μάρτυρες υπεράσπισης ήταν όλοι οι συν-κατηγορούμενοι της στην πρώτη δίκη.

Ο δημοτικός υπάλληλος που ανακίνησε το όλο θέμα με την καταγγελία του και κατέθεσε πρώτος στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να στραφεί εναντίον της συναδέλφου του αλλά κατά του προϊσταμένου της υπηρεσίας καθαριότητας. Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι η κατηγορούμενη ναι μεν δεν εργάζονταν στην καθαριότητα του δήμου Παγγαίου αλλά είχε πλήρη ευθύνη και αρμοδιότητα στην τροφοδοσία των δημοτικών αυτοκινήτων με καύσιμα, θέση που δικαιολογεί το επίδομα. Περιγράφηκε ως μια ιδιαίτερα συνεπής κι ευσυνείδητη υπάλληλος, που πολλές φορές εργαζόταν κι εκτός ωραρίου, ως μια γυναίκα που διευκόλυνε όσο περισσότερο μπορούσε τη λειτουργία του δήμου Παγγαίου, εργαζόμενη στο αμαξοστάσιο της Νέας Περάμου. Εκεί εξυπηρετούσε τριακόσια και πλέον δημοτικά οχήματα κατά τον καθημερινό τους σχεδόν εφοδιασμό με καύσιμα.

Ο αντιδήμαρχος κ. Τσάκαλος έπλεξε ο εγκώμιο της κατηγορουμένης δηλώνοντας ότι είναι μια πολύ καλή υπάλληλος που πολλές φορές εργάζεται και το απόγευμα. Όλοι οι μάρτυρες κατέθεσαν ότι δικαιούνταν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Στην απολογία της περιέγραψε την καθημερινότητά της στο συγκεκριμένο πόστο. «Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι δε δικαιούμουν το επίδομα», είπε χαρακτηριστικά. Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ισχυρίστηκε ότι πουθενά δεν προέκυψε το αδίκημα της απάτης, τόνισε ότι δεν αποφάσιζε η ίδια η υπάλληλος για το εάν θα εισπράξει ή όχι το επίδομα. Κατόπιν τούτου, ζήτησε την αθώωσή της, πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή από το δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης