• 12 Μαΐου 2024,

Αθώοι μαμά και παππούς για ενδοοικογενειακή βία

 Αθώοι μαμά και παππούς για ενδοοικογενειακή βία

Ταυτόχρονα συνεδρίασαν χθες Μονομελές και Τριμελές Καβάλας. Από τις πολλές υποθέσεις ξεχώρισαν αυτές των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, οι οποίες όλο και πιο συχνά απασχολούν τα δικαστήρια. Και χθες ήταν πολλές οι υποθέσεις διαζευγμένων όπου η γυναίκα μηνύει τον πρώην άνδρα της επειδή δεν πληρώνει την ορισθείσα από τη δικαιοσύνη διατροφή.

Υπόθεση με εντάσεις που απασχόλησε το Τριμελές ήταν αυτή μιας οικογένειας από τη Θάσο, το παιδί της οποίας έφυγε από το σπίτι του προκειμένου να συγκατοικήσει με φίλο σε πόλη της Θεσσαλίας, τον οποίο γνώρισε από το Facebook! Η υπόθεση ανέκυψε προ ετών όταν το παιδί ήταν ακόμη ανήλικο. Σύμφωνα με τη δικογραφία είχε την «ηλεκτρονική» γνωριμία, ανέπτυξε σχέση ωσπου εγκατάλειψε το σπίτι και τους γονείς. Η σχέση αυτή διατηρείται ακόμη και σήμερα. Προσπαθώντας οι γονείς να κρατήσουν το παιδί στο σπίτι τους ενεπλάκησαν σε διάφορα επεισόδια. Χθες η μαμά και ο παππούς ήταν κατηγορούμενοι για ενδοοικογενειακή βία μετά από μήνυση του παιδιού. Αθωώθηκαν και ξέσπασαν σε κλάματα. Ταυτόχρονα επεδίωξαν να προσεγγίσουν το παιδί τους αλλά αυτό ήταν αδύνατο. Αρκετές φορές στη διάρκεια της δίκης χρειάστηκε να γίνουν παρατηρήσεις στους εμπλεκόμενους ενώ σε ετοιμότητα ήταν η αστυνομική δύναμη.

Το επίδικο περιστατικό έγινε στη Θάσο το 2013. Το παιδί κατήγγειλε τους γονείς ότι το χτύπησαν προκειμένου να το εμποδίσουν να φύγει. Ωστόσο το δικαστήριο τους απάλλαξε. Θεώρησε ότι επειδή εκείνη την περίοδο το παιδί ήταν ανήλικο, οι γονείς προσπάθησαν να το νουθετήσουν.

Πωλητής κρατούσε τις εισπράξεις

Σε ποινή 8 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε πρώην πωλητής εταιρίας. Καταχράστηκε ποσό 7.000 ευρώ που εισέπραξε από τους πελάτες του αλλά ουδέποτε απέδωσε στην εταιρία που τον απασχολούσε. Ο κατηγορούμενος απουσίαζε κι οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν ξεκάθαροι για την πράξη του. Ενώ όπως είπαν την παραδέχθηκε, ποτέ δεν μερίμνησε να επιστρέψει τα χρήματα.  Ούτε καν ένα μέρος αυτών. Εξήγησαν ότι οι εισπράξεις του πωλητή παρουσίαζαν καθυστέρηση κι αρχικά αυτός δικαιολογούνταν ισχυριζόμενος ότι δεν πληρώνεται. Ως που η εταιρία επικοινώνησε απευθείας με τους πελάτες, από τους οποίους έμαθε τα νέα.

10 μήνες για διατροφή

Ποινή 10 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε σε επαγγελματία που δεν πλήρωσε χρήματα διατροφής στην πρώην σύζυγο του. Είναι η δεύτερη ποινή που του επέβαλε το δικαστήριο αφού για άλλο χρονικό διάστημα είχε τιμωρηθεί σε φυλάκιση 7 μηνών. Η πρώην σύζυγος δήλωσε ότι με έναν μισθό (τον δικό της) προσπαθεί να μεγαλώσει δύο παιδιά. «Δεν μου έδωσε ούτε ένα ευρώ. Προχθές αρνήθηκε 40 ευρώ για την εκδρομή του παιδιού» είπε. Περιέγραψε τον πρώην σύζυγο της αποκατεστημένο επαγγελματικά. Αυτός στην απολογία του αρνήθηκε ότι έχει χρήματα. Ισχυρίστηκε μάλιστα το αντίθετο. Σύμφωνα με άλλη δικαστική απόφαση οφείλει να πληρώνει διατροφή 500 ευρώ το μήνα.

Διαβάστε επίσης