Αθώοι ο πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Θάσου

 Αθώοι ο πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Θάσου

6 μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Θάσου και μια γεωπόνος (συνολικά 7 άτομα) αθωώθηκαν χθες το μεσημέρι στο Τριμελές Καβάλας. Ήταν κατηγορούμενοι για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία μάρτυρα, συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση. Η σε βάρος τους δίωξη προκλήθηκε από μήνυση πρώην μέλους του συνεταιρισμού, για σειρά περιστατικών που έγιναν στην έδρα αυτού και σε γενική του συνέλευση το Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο του 2011. Η αθώωση όλων των κατηγορούμενων μετά από μια μεγάλη χρονικά διαδικασία ήταν πανηγυρική μιας κι η πρόταση της κ. Εισαγγελέως ήταν απαλλακτική. Στη διάρκεια της δίκης αποδείχθηκε ότι ο Συνεταιρισμός έχει τα δικά του εσωτερικά προβλήματα, τα οποία παρόλα αυτά δεν επιβεβαιώθηκαν σε σχέση με τις κατηγορίες σε βάρος των 7 κατηγορούμενων. Ο μηνυτής ήταν πρώην πρόεδρος του Συνεταιρισμού, παρέμενε μέλος αυτού ως που με απόφαση γενικής συνέλευσης διαγράφηκε. Η υπόθεση δικάστηκε πρώτη φορά, ήταν μια από τις λίγες που δικάστηκαν χθες αφού οι περισσότερες αφορούσαν αδικήματα που στο μεταξύ είχαν παραγραφεί.

Πρώτος στη δίκη κατέθεσε ο μηνυτής. Οι μάρτυρες κατηγορίας ισχυρίστηκαν ότι ο μηνυτής είναι άνθρωπος επί των ημερών του οποίου ο Συνεταιρισμός προόδευσε. Κατέθεσαν ότι κακώς διαγράφηκε από μέλος όπως επίσης κι ότι έγινε σε βάρος του λάθος (σε διαδικασία παράδοσης μελιών) από άλλον παραγωγό, χωρίς ο μηνυτής να γνωρίζει το παραμικρό. Οι μάρτυρες υπεράσπισης ισχυρίστηκαν τα ακριβώς αντίθετα.

Μετά την απολογία των 7 κατηγορούμενων η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε για την πρόταση της. Μετά την διακοπή ζήτησε την αθώωση όλων των κατηγορούμενων. Πρόταση που αποδέχθηκε το δικαστήριο. Πολιτική αγωγή ήταν ο δικηγόρος Κυριάκος Ελληνίδης και συνήγοροι υπεράσπισης οι Γιώργος Οικονόμου και Κώστας Γκρόζος.

Διαβάστε επίσης