• 28 Απριλίου 2024,

Αθώοι πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και ναυτιλιακή εταιρεία

 Αθώοι πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και ναυτιλιακή εταιρεία

Αθωώθηκε την Πέμπτη στο Μονομελές Καβάλας ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καζανίδης (φωτογραφία) που ήταν κατηγορούμενος για πρόκληση ρύπανσης του περιβάλλοντος από αμέλεια. Πρόκειται για περιστατικό που συνέβη το 2014 στην περιοχή του Περιγιαλίου, ένα ακόμη ατύχημα στη λειτουργία του αντλιοστασίου του αποχετευτικού δικτύου. Μέρος των λυμάτων είχε διαρρεύσει στη θάλασσα.

Η δικογραφία είχε σχηματιστεί από το λιμεναρχείο. Ο Δημήτρης Καζανίδης μετά από αρκετές αναβολές δικάστηκε την Πέμπτη και αθωώθηκε καθώς αποδείχθηκε πως επρόκειτο για ένα μεμονωμένο περιστατικό με ελάχιστη διαρροή λυμάτων στη θαλάσσια περιοχή του Περιγιαλίου. Την υπεράσπιση του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΚ είχε αναλάβει η συμπολίτισσα δικηγόρος Κ. Ίτσκου.

Χθες στο Τριμελές κατηγορούμενη ήταν ναυτιλιακή εταιρεία. Σύμφωνα με καταγγελία άλλης ναυτιλιακής εταιρείας το καλοκαίρι του 2015 δρομολόγιο από την Κεραμωτή προς το Λιμένα έγινε με επιπλέον αριθμό αυτοκινήτων από το επιτρεπτό όριο στο φέρυ μπωτ.

Την κατηγορούμενη εταιρεία εκπροσώπησε ο δικηγόρος Νίκος Γεωργαλής. Απέδειξε στο δικαστήριο ότι τα αναφερόμενα νούμερα στο πιστοποιητικό του πλοίου αναφορικά με τον αριθμό αυτοκινήτων που αυτό μπορεί να μεταφέρει σε κάθε του δρομολόγιο, είναι ενδεικτικά. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το πλοίο στο συγκεκριμένο δρομολόγιο μετέφερε δέκα οχήματα επιπλέον του κανονικού. Το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε το αληθές της καταγγελίας κι έτσι αθώωσε την κατηγορούμενη εταιρεία.

Διαβάστε επίσης