• 28 Απριλίου 2024,

Αθώος για τη φωτιά του Χαλκερού

 Αθώος για τη φωτιά του Χαλκερού

Στο τριμελές Καβάλας δικάστηκε χθες υπόθεση με κατηγορούμενο συνταξιούχο κάτοικο Χαλκερού, που αφορά την πυρκαγιά μές στον οικισμό, πριν από ένα χρόνο, στις 24 Ιουλίου του 2015.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπεύθυνος για το περιστατικό ήταν κάτοικος του χωριού, κοντά στο σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά, ο οποίος κατηγορούνταν ότι το προηγούμενο βράδυ στην ίδια περιοχή, από την οποία ξεκίνησε η φωτιά, έκαψε παλιά χαρτιά και έγγραφα. Στις 24 Ιουλίου του 2015, πρωϊνές ώρες, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε έκταση του Χαλκερού μες στο χωριό, η οποία απείλησε και τον οικισμό και την ευρύτερη περιοχή. Είχε γίνει μεγάλη κινητοποίηση από την Π.Υ. με τη συνδρομή του Δήμου Καβάλας και είχαν βοηθήσει για την αντιμετώπιση του περιστατικού και τα πετζετέλ. Από εκείνη την ημέρα που συζητήθηκε το περιστατικό, πολλοί ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο για αμέλεια κατοίκου του χωριού. Με τη δικογραφία εκείνη η αρχική πληροφορία συγκεκριμενοποιήθηκε κι έτσι ο συνταξιούχος κάτοικος Χαλκερού, ήταν χθες κατηγορούμενος. Μάρτυρας κατέθεσε ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, που ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε κάτι για το περιστατικό την προηγούμενη μέρα, ίσα – ίσα κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος βοήθησε για ν΄ αντιμετωπισθεί το περιστατικό. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία, είπε ότι το σημείο από όπου ξεκίνησε η φωτιά, είναι πολυσύχναστο, χρησιμοποιείται δε ο δρόμος κι από τους κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής του Χαλκερού.

Το δικαστήριο τον αθώωσε για εμπρησμό κι έτσι ο συνταξιούχος έφυγε από το δικαστικό μέγαρο ικανοποιημένος.

Σε άλλη υπόθεση που εκδικάσθηκε επίσης χθες, ήταν κατηγορούμενος συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, κάτοικος Θάσου, γιατί δεν κατέθεσε δήλωση πόθεν έσχες, το 2011. Αθωώθηκε καθώς όπως είπε το 2011 συνταξιοδοτήθηκε, πίστευε ότι λόγω συνταξιοδότησης δεν ήταν υποχρεωμένος να καταθέσει τη δήλωση περιουσιακών στοιχείων, αλλά μόλις πληροφορήθηκε ότι σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη, την κατέθεσε, έστω εκπρόθεσμα.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης