Αθώος ο ιδιοκτήτης του σκύλου που δάγκωσε περαστικό, ένοχος αυτός που τον φιλοξενούσε!

 Αθώος ο ιδιοκτήτης του σκύλου που δάγκωσε περαστικό, ένοχος αυτός που τον φιλοξενούσε!

Μία από τις υποθέσεις που δικάστηκαν χθες στο Μονομελές Καβάλας αφορούσε τραυματισμό πολίτη, τον οποίο δάγκωσε σκύλος. Το διαφορετικό της υπόθεσης είχε σχέση με τους κατηγορούμενους. Ήταν δύο, ο ιδιοκτήτης του σκύλου και ο πολίτης που τον φιλοξενούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η απόφαση μάλιστα του δικαστηρίου ήταν καταδικαστική για τον πολίτη που φιλοξενούσε τον σκύλο ενώ αθώος κρίθηκε ο ιδιοκτήτης του.

Τον Δεκέμβρη του 2017 γυναίκα βάδιζε πλησίον των δημοτικών κοιμητηρίων. Σκυλί προερχόμενο από επιχείρηση της περιοχής την δάγκωσε. Υπάλληλος της επιχείρησης την μετέφερε στο Νοσοκομείο, όπου της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια σχηματίστηκε δικογραφία, εξ αιτίας της οποίας ήταν κατηγορούμενα χθες δύο άτομα. Κατηγορούνταν για σωματική βλάβη από αμέλεια τελούμενη δια παραλείψεως. Το σκυλί ήταν ιδιοκτησίας του πρώτου κατηγορούμενου.

Επειδή το είχε στην ταράτσα του σπιτιού του –εξήγησε- το πήγε στην επιχείρηση φίλου του, όπου υπήρχε ελεύθερος χώρος για αυτό. Αν και κατατέθηκε ότι το σκυλί ήταν συνεχώς δεμένο, σε σπιτάκι εντός της περίφραξης της επιχείρησης, υπήρξε το περιστατικό της επίθεσης σε περαστική. Ποιος είναι υπεύθυνος για το περιστατικό; Το δικαστήριο έκρινε ότι ο ιδιοκτήτης του σκύλου το μετέφερε στην επιχείρηση κι έτσι «… υπήρξε μια άτυπη μεταβίβαση του σκύλου. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου δεν είχε πλέον τη δυνατότητα να λάβει μέτρα για αυτό αφού δεν ήταν στην κατοχή του».

Με αυτό το σκεπτικό της εισαγγελικής πρότασης ο ιδιοκτήτης του σκύλου αθωώθηκε αλλά καταδικάστηκε ο υπεύθυνος της επιχείρησης. Που δεν ήταν ακριβώς υπεύθυνος αλλά υπεύθυνο της επιχείρησης ήταν συγγενικό του πρόσωπο.

Που στο μεταξύ απεβίωσε. Ωστόσο και ο δεύτερος κατηγορούμενος συνδέθηκε με την παραμονή του σκυλιού στην επιχείρηση κι έτσι έλαβε την ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή. Στην απολογία του ο πρώτος κατηγορούμενος και ιδιοκτήτης του σκυλιού είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα για το περιστατικό αν και επισκέπτονταν το σκυλί. Το τάϊζε και το έβγαζε βόλτα. Κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση.

Διαβάστε επίσης