• 2 Μαΐου 2024,

Αθώος παραγωγός τσίπουρου

 Αθώος παραγωγός τσίπουρου

Μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, παραγωγός τσίπουρου από την περιοχή του πρώην Δήμου Ελευθερών, ήταν χθες κατηγορούμενος στο μονομελές, γιατί διέθετε το τσίπουρο με τρόπο μη κανονικό. Ο έλεγχος έγινε στη λαϊκή αγορά της Χρυσούπολης, το 2014, επιβλήθηκε  και πληρώθηκε διοικητικό πρόστιμο 1500 ευρώ.

Η υπόθεση εξελίχθηκε χθες το πρωί στο μονομελές, όπου ο κατηγορούμενος αθωώθηκε. Ήταν κατηγορούμενος γιατί δεν διέθετε το τσίπουρο από ανοξείδωτο δοχείο σε γυάλινα μπουκάλια.

Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε αυτή τη προϋπόθεση για τη διάθεση του τσίπουρου, «δεν μου είπε κανείς το παραμικρό», είπε στην πρόεδρο του δικαστηρίου. Δήλωσε ότι μετά τον έλεγχο και το πρόστιμο που πλήρωσε, συμμορφώθηκε. Έπεισε στο δικαστήριο κι αθωώθηκε.

Χθες στο μονομελές ήταν κατηγορούμενες οι τρεις ναυτιλιακές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στην πορθμειακή γραμμή Καβάλα – Θάσος, Κεραμωτή – Λιμένας. Μετά από έλεγχο που έγινε το καλοκαίρι του 2014, βρέθηκαν σε διαφορετικές περιπτώσεις από προσωπικό του λιμεναρχείου, παραλείψεις όσον αφορά τα εισιτήρια που οι εταιρίες εξέδιδαν. Κατά την ακροαματική διαδικασία η ΑΝΕΘ αθωώθηκε, η εταιρία Μητσόπουλου αθωώθηκε όπως και η εταιρία Φιλιάγκου.

 

Διαβάστε επίσης