• 19 Απριλίου 2024,

Ατυχή γεγονότα δεν πτοούν τον επαναστάτη «Δον Ζουάν» 

 Ατυχή γεγονότα δεν πτοούν τον επαναστάτη «Δον Ζουάν» 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 62ου φεστιβάλ Φιλίππων παρουσιάζεται στις 9 αύριο το βράδυ στο αρχαίο θέατρο η παράσταση «Δον Ζουάν», το γνωστό κείμενο του Μολιέρου. Είναι μία παραγωγή της εταιρείας «5η Εποχή»,  η οποία περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Στην Καβάλα έρχεται μετά τα Χανιά.

Ένα εικοσιτετράωρο περίπου πριν από την παράσταση στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Αρκετοί δημοτικοί υπάλληλοι ήταν στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν τις δηλώσεις των συντελεστών. Στην πραγματικότητα για να δουν από κοντά γνωστούς ηθοποιούς που συμμετέχουν σε αυτήν. Βγήκαν οι σχετικές αναμνηστικές φωτογραφίες, οι ηθοποιοί μοίρασαν θερμά χαμόγελα σε όλους όσους τους υποδέχτηκαν. Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι δεν ήταν σε καλή κατάσταση . Μόλις είχαν πληροφορηθεί ότι με την άφιξη του σχήματος σε ξενοδοχείο της πόλης, την ώρα που δηλώνονταν η άφιξή τους στη ρεσεψιόν, σημειώθηκε κλοπή τσάντας από άγνωστο. Μέσα στην οποία υπήρχαν σημαντικά έγγραφα για τη θεατρική παράσταση. Οι εκπρόσωποι του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θοδωρής Γκόνης και  Κορίνα Χιώτη Πρασσά άκουσαν με έκπληξη το περιστατικό, του οποίου επιλήφθηκε αμέσως η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

Γρήγορα λοιπόν αυτά τα άσχημα νέα ξεχάστηκαν προκειμένου άπαντες να επικεντρωθούν στον «Δον Ζουάν» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία του απόντα από τη συνέντευξη τύπου Θέμη Μουμουλίδη.

Ο Θοδωρής Γκόνης χαρακτήρισε το σχήμα ως ένα σχήμα με έναν και έναν καλούς ηθοποιούς. Θέλουμε είπε,  τέτοιες παραστάσεις στην Καβάλα. Τους ηθοποιούς καλωσόρισε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη Πρασσά, η οποία χαρακτήρισε εύστοχη τη σκηνοθεσία της παράστασης. Ο Νίκος Κουρής είπε στους δημοσιογράφους: «Ερχόμαστε με χαρά. Η Καβάλα είναι ένας αγαπημένος μας προορισμός. Πρόκειται για μία κωμωδία περίεργη- ανώμαλη- διαστροφική. Περιέχει μία Ευριπίδεια ειρωνεία. Έχει επίσης ένα συναρπαστικό φινάλε. Ο Δον Ζουάν που παρουσιάζουμε σφύζει από ζωή. Έχει τις δικές του αρχές,  τα βάζει με όλους. Είναι ένας επαναστάτης και εξ αυτού του λόγου πληρώνει το τίμημα. Το έργο δεν είναι αυτό που νομίζουμε. Έχει ανοιχτό φινάλε για να μπορεί να φανταστεί κάποιος ότι θέλει».

Η Ζέτα Μακρυπούλια είπε στη συνέντευξη τύπου: « Ήρθαμε με χαρά στην Καβάλα. Ο ρόλος που υποδύομαι είναι μυστήριος. Η παράσταση πολεμά την υποκρισία. Είναι μία κοινωνική σάτιρα με πολλά μεταφυσικά στοιχεία». Στη συνέντευξη τύπου μίλησε επίσης ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου. Εξήγησε ότι στην παράσταση υποδύεται τον υπηρέτη του Δον Ζουάν, το μοναδικό πρόσωπο που αυτός εμπιστεύεται. Για τον ρόλο του είπε ότι υποδύεται έναν χαρακτήρα με στοιχεία αμφιβολίας.

 

 

Διαβάστε επίσης