Αυτή τη φορά δεν κατάφερε να  τριπλάρει τον θάνατο

 Αυτή τη φορά δεν κατάφερε να  τριπλάρει τον θάνατο

Σαν κεραυνός εν ‘ αιθρία έπεσε η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα που είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια είχε φλερτάρει αρκετές φορές με τον θάνατο τον οποίο προχθές  όμως δεν κατάφερε να τριπλάρει.

Έφυγε στα 60 του χρόνια προκαλώντας ένα παγκόσμιο σοκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες εβδομάδες πριν ο Ντιέγκο είχε υποβληθεί σε μία πολύ δύσκολη εγχείριση στο κεφάλι την οποία και  είχε ξεπεράσει.

Η αιτία του θανάτου του  είναι η ανακοπή καρδιάς αλλά είναι γνωστές οι περιπέτειες του Ντιέγκο όλα αυτά τα χρόνια με εξαρτήσεις και καταστάσεις που συνεχώς επιβάρυναν την υγεία του.

Ο Μαραντόνα ίσως να είναι ο μοναδικός άνθρωπος που κατάφερε να γίνει μύθος και εν ζωή.

 

Όπως όλα δείχνουν από αυτό το Σαββατοκύριακο θα αρχίσουν να πέφτουν αισθητά τα νούμερα όσο αφορά τα ημερήσια κρούσματα covid – 19.

Το θέμα είναι αυτή η μείωση των κρουσμάτων να συνοδευτεί και από την μείωση θανάτων αλλά και διασωληνωμένων.

Από το τελευταίο αυτό νούμερα θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η άρση του lock down.

Πάντως πλέον όλοι οι πολίτες είναι έτοιμοι να ζήσουν διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα γιατί έχουν καταλάβει ότι ο κορωνοϊός δεν αστειεύεται και δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Είναι τόσα πολλά και καθημερινά τα παραδείγματα ανθρώπων που χωρίς προβλήματα υγείας χάσανε την μάχη, στην αναμέτρηση τους με αυτόν τον διάολο που πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης.

Ακόμα και αυτοί που βγαίνανε και φωνάζανε ότι ο κορωνοϊός είναι μία απλή γρίπη έχουν πλέον αναθεωρήσει τις απόψεις τους.

 

Πάντως ενόψει της εορταστικής περιόδου η Καβάλα έχει φορέσει τα γιορτινά της και έχει αποκτήσει αυτή την Χριστουγεννιάτικη λάμψη έστω και με λιγότερη χρυσόσκονη λόγω της γενικότερης κατάστασης.

Μακάρι αυτά τα Χριστούγεννα να είναι τα πρώτα και τελευταία που θα τα ζήσουμε από το παράθυρο του σπιτιού  μας.

 

Ενώ η παράταση του lock down είναι γεγονός θα είναι μία ευχάριστη είδηση αν την Δευτέρα στις 7 Δεκεμβρίου ανοίξουν τα σχολεία.

Θα μπορούσε αυτή η απόφαση να αποτελέσει και την αφετηρία της επιστροφής στην κανονικότητα έστω και με αργούς ρυθμούς.

Αυτό που βασανίζει τόσο τους επιστήμονες όσο και το Μαξίμου είναι τι θα γίνει με την εστίαση που θα πρέπει και αυτή με κάποιο τρόπο πριν τα Χριστούγεννα να λειτουργήσει για πολλούς και διαφόρους λόγους.

‘Ετσι όπως μας τα λένε κυρίως οι Ευρωπαίοι οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν ακόμα και πριν το τέλος του έτους.

Αν όντως συμβεί αυτό θα κερδίσουμε πολύτιμο χρόνο και θα καταφέρουμε να σώσουμε το καλοκαίρι του 2021.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης