Αυτοί είναι οι Κίνδυνοι που Υπάρχουν στο Νερό της Βρύσης

 Αυτοί είναι οι Κίνδυνοι που Υπάρχουν στο Νερό της Βρύσης

Συχνά γίνεται λόγος πως η ποιότητα του νερού της βρύσης δεν είναι καλή και γι’ αυτό δε θα πρέπει να το καταναλώνετε.

Πράγματι, έχει αποδειχθεί μέσα από πολλές μελέτες πως το νερό της βρύσης επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες. Για παράδειγμα, η μόλυνση του υδροφόρου ορίζονται οδηγεί στην εμφάνιση επικίνδυνων ουσιών μέσα στο νερό. Άλλοι παράγοντες που έχουν επίδραση στην ποιότητά του είναι η κατάσταση του δικτύου υδροδότησης και η προέλευση του νερού.

Η γνώση των παραπάνω έχει κάνει τα φίλτρα νερού δημοφιλή επιλογή για τα περισσότερα πια νοικοκυριά. Τα πιστοποιημένα φίλτρα μπορούν ν’ απομακρύνουν αποτελεσματικά όλους τους βλαβερούς ρύπους που ενδέχεται να υπάρχουν στο νερό της περιοχής σας. Παρακάτω, θα μελετήσουμε τους συχνότερους κινδύνους που εμπεριέχονται στο νερό της βρύσης.

#1 Μικρόβια και Μικροοργανισμοί

Ένας κίνδυνος που δε θα πρέπει να αψηφήσετε είναι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που ενδέχεται να υπάρχουν στο νερό. Μάλιστα, οι μολύνσεις από διάφορα μικρόβια που υπάρχουν στο νερό μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές ασθένειες και αρκετή ταλαιπωρία. Ο συχνότερος λόγος της εμφάνισης τέτοιων μικροοργανισμών στο νερό της βρύσης είναι η ελλειμματική χλωρίωση ή η διαρροή των αποχετεύσεων. Όποια κι αν είναι η αιτία όμως, θα πρέπει να τ’ απομακρύνετε με πιστοποιημένα φίλτρα νερού.

#2 Διάφορα Βαρέα Μέταλλα

Ένας ακόμα κίνδυνος που μπορεί να κρύβει το νερό της βρύσης είναι τα διάφορα βαρέα μέταλλα. Ενδεικτικά, σ’ αυτή την κατηγορία στοιχείων θα βρείτε το μόλυβδο και το αρσενικό μεταξύ άλλων. Καθένα απ’ αυτά τα στοιχεία είναι επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς είναι τοξικά και προκαλούν σοβαρές ασθένειες. Συνήθως, τα βαρέα μέταλλα περνούν στο νερό της βρύσης από τη διάβρωση του δικτύου υδροδότησης, αλλά και από τη μόλυνση των υπόγειων υδάτων από τα βιομηχανικά απόβλητα.

#3 Υπολειμματικό Χλώριο και τα Παράγωγά του

Ίσως ο συχνότερος κίνδυνος που κρύβεται στο νερό της βρύσης είναι το υπολειμματικό χλώριο και όλα τα παράγωγα που δημιουργεί με τα υπόλοιπα χημικά. Το χλώριο είναι μια ουσία που μπαίνει υποχρεωτικά στο νερό για την απολύμανσή του από τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Ωστόσο, όσα μόρια παραμένουν δημιουργούν οργανοχλωριωμένες ενώσεις, οι οποίες έχουν δυσάρεστες συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ενδεικτικά, προκαλούν καρκίνο, αποβολές στις εγκύους, θέματα στο ανοσοποιητικό σύστημα, νεφροπάθειες και άλλα. Και πάλι τα φίλτρα νερού αποδεικνύονται σωτήρια για την απομάκρυνσή του.

#4 Ίνες Αμιάντου

Ο αμίαντος είναι ένα επικίνδυνο χημικό στοιχείο που παλαιότερα είχε πολλές εφαρμογές στις κατασκευές. Για παράδειγμα, τον χρησιμοποιούσαν στα κράματα των σωληνώσεων εξαιτίας της ανθεκτικότητάς του. Παρ’ όλα αυτά, οι ίνες αμιάντου προκαλούν πολύ σοβαρά θέματα υγείας και γι’ αυτό το συγκεκριμένο στοιχείο έχει απαγορευθεί. Βέβαια, υπάρχουν ακόμα πολλές παλιές πολυκατοικίες που χρησιμοποιούν το παλιό δίκτυο, από το οποίο απελευθερώνονται επικίνδυνες ίνες αμιάντου στο νερό με μεγάλες συνέπειες στην υγεία.

#5 Φυτοφάρμακα και Φαρμακευτικά

Τέλος, στο νερό της βρύσης ενδέχεται να εμφανιστούν φυτοφάρμακα και φαρμακευτικές ουσίες. Αυτά εισέρχονται στα υπόγεια ύδατα κι από εκεί φτάνουν στο ποτήρι σας. Όλες αυτές οι ουσίες είναι τοξικές κι επικίνδυνες για τον οργανισμό.

Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι έχουν τόσο άμεσες όσο και μακροχρόνιες συνέπειες για την υγεία σας. Με τα κατάλληλα πιστοποιημένα φίλτρα νερού για να καταναλώνετε πιστοποιημένα καθαρό υγιεινό νερό χωρίς χημικά και παθογόνους μικροοργανισμούς.

Διαβάστε επίσης