• 25 Απριλίου 2024,

Αύξηση ασθενών, επιμονή αντιεμβολιαστών!

 Αύξηση ασθενών, επιμονή αντιεμβολιαστών!

Αυξήθηκαν κι άλλο το Σαββατοκύριακο οι ασθενείς με κορωνοϊό που χρειάζεται να νοσηλευτούν στο Νοσοκομείο.

Έγιναν 40 συνολικά. Οι 36 στην κλινική και οι 4 στη ΜΕΘ. Το γεγονός φαίνεται να είναι αρκετό ώστε να αρχίσουν προετοιμασίες για ακόμη περισσότερα διαθέσιμα κρεβάτια. Η γενικότερη εκτίμηση είναι ότι το επόμενο διάστημα οι ασθενείς αυτής της κατηγορίας θα αυξηθούν κι άλλο. Βρίσκονται στα επίπεδα του περασμένου Μάη.

Στο Νοσοκομείο το κλίμα δεν είναι καλό μιας και όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες η γενικότερη κατάσταση με τους ασθενείς κορωνοϊού δεν θα βελτιωθεί. Χθες το πρωί για παράδειγμα πλησίασαν τους 100 οι πολίτες που βρέθηκαν στην ουρά για να κάνουν τεστ στην κινητή ιατρική μονάδα.

Ίδια εικόνα ουράς και αναμονής υπήρξε χθες από το πρωί ως το μεσημέρι στο σημείο των τεστ του ΕΟΔΥ, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Επίσης χθες ο συμπολίτης γιατρός Μιχάλης Σωτηρόπουλος δήλωσε ότι η έξαρση των κρουσμάτων τοπικά θα συνεχιστεί και θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες!

Εν τω μεταξύ πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ που αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Ίδια εκδήλωση φημολογείται ότι εντός των ημερών θα γίνει και στην Καβάλα. Μάλλον έξω από το Νοσοκομείο.

Υπολογίζεται ότι 60 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου δεν θέλουν να εμβολιαστούν ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των καθαριστριών του Νοσοκομείου που επίσης δεν συμφωνούν να εμβολιαστούν.

Διαβάστε επίσης