• 19 Μαΐου 2024,

Beach rugby αύριο στην Καβάλα

 Beach rugby αύριο στην Καβάλα

Συνέντευξη τύπου για τους αυριανούς  αγώνες Beach rugby, παραχωρήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας.
Η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα είπε μεταξύ των άλλων: « Το χειμώνα δέχθηκα την επίσκεψη νεαρών συμπολιτών μου, οι οποίοι μου μιλήσανε για αγώνες ράγκμπι στην Καβάλα.
Η ιδέα μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε ομάδα ράγκμπι στην Καβάλα. Χάρηκα πάρα πολύ γι` αυτό.
Μου εξηγήσανε τα παιδιά, ότι σκόπευαν να διοργανώσουν αγώνες ράγκμπι στους οποίος θα καλούσαν και ομάδες από το εξωτερικό. Ο Δήμος Καβάλας έκανε τα αδύνατα, δυνατά, για να ανταποκριθεί σε αυτούς τους αγώνες.
Πάντα σε συνεργασία με την ομάδα ράγκμπι, τον ΑΟΚ και τα παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα. Τα καταφέραμε παρά την οικονομική κρίση και τις κλειστές τράπεζες. Παρόλα αυτά καταφέραμε να είμαστε σωστοί.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά».
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΟΚ, κ. Ντίνος Κανάκης δήλωσε: « Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, που βρήκαμε μια αληθινή συμπαράσταση από την κ. Τσανάκα, όταν την επισκεφτήκαμε πριν 2-3 μήνες για να την εξηγήσουμε τι κάνει η ομάδα ράγκμπι. Μας βοήθησε να κάνουμε αυτόν τον αγώνα, στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Τα παιδιά αγωνίζονται να «στήσουνε» αυτούς τους αγώνες εδώ και 2-3 μήνες, με πολύ μεράκι. Θέλουμε τον κόσμο να έρθει να δει τα παιχνίδια και να γνωρίσει το άθλημα».
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Γιώργος Ασλάνογλου: « Είμαι περήφανος που έχω Δήμαρχο την κ. Τσανάκα, που σε αυτή τη δύσκολη εποχή έδειξε τη δυναμικότητα της.
Αυτό για μας ήταν ένα όνειρο. Να το κάνουμε μέσα στην πόλη μας. Να αναδείξουμε το άθλημα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Το εμπνευστήκαμε από το Λονδίνο. Είναι η Καβάλα η δεύτερη πόλη στην Ευρώπη που το διοργανώνει. Έκαναν μεγάλες προσπάθειες όλες οι τεχνικές εταιρείες του Δήμου. Ευχαριστούμε όλους αυτούς που μας βοήθησαν».
Τέλος μίλησε ο ομοσπονδιακός διαιτητής των αγώνων Γιώργος Καλόξυλος: « Είναι τιμή μου, που βρίσκομαι στην Καβάλα. Το τουρνουά αποτελείται από Ελληνικές και ξένες ομάδες. Θα παίζουν 4 και 4 από κάθε ομάδα.
Με αλλαγές όπως το χαντ μπολ. Αποτελείται από δυο ημίχρονα των 4 η 5 λεπτών.
Με 1 λεπτό ξεκούρασης. Ξεκινάμε από τις 6 το απόγευμα και θα πάμε μέχρι αργά το βράδυ».
Τ. Π

Διαβάστε επίσης