cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

«Πράσινο» ενεργειακό συγκρότημα σχεδιάζει η Energean στην Καβάλα (φωτογραφίες)

 «Πράσινο» ενεργειακό συγκρότημα σχεδιάζει η Energean στην Καβάλα (φωτογραφίες)

Η Energean σχεδιάζει 500 εκατομμύρια δολάρια αποθήκευσης άνθρακα και εγκατάσταση H2 στην περιοχή της Καβάλας όπως αναφέρει σε σημερινό του άρθρο το Bloomberg.

Η Energean σύμφωνα με το άρθρο υπέβαλε πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για την κατασκευή μιας μονάδας αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα και μιας μονάδας υδρογόνου στη βόρεια Ελλάδα κοντά στην παλιά πετρελαιοπηγή του Πρίνου.

Bloomberg: Η Energean σχεδιάζει να επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια στην Καβάλα

Το έργο θα είναι το πρώτο του είδους του σε ολόκληρη την Μεσόγειο, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Μαθιός Ρήγας σε συνέδριο την Τετάρτη (24.02.2021), χωρίς να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες για το έργο πλησιάζουν τα 500 εκατομμύρια δολάρια και, εάν εγκριθεί, το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τη διεύθυνση διευκόλυνσης ανάκτησης και ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ένα άτομο εξοικειωμένο με το σχέδιο, ζητώντας να μην αναφερθεί το όνομά του γιατί οι λεπτομέρειες είναι ιδιωτικές.

Η Energean, συνεχίζει το άρθρο του Bloomberg εισηγμένη στο Λονδίνο, αρνήθηκε να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες. Η Ελλάδα αναμένεται να λάβει 32 δισεκατομμύρια ευρώ (39 δισεκατομμύρια δολάρια) από το ταμείο που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα κράτη μέλη να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας του κοροναϊού.

Η Ελλάδα παράγει περίπου 60 εκατομμύρια μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, οπότε το έργο θα βοηθήσει τη χώρα να μειώσει τις εκπομπές της κατά περίπου 2,5 εκατομμύρια τόνους, ή κατά 4%, με περαιτέρω μειώσεις στο μέλλον εάν το έργο επεκταθεί, είπε το άτομο που συνομίλησε το Bloomberg και συνέχισε λέγοντας πως η Energean σχεδιάζει να κατασκευάσει το μπλε εργοστάσιο υδρογόνου μικρής κλίμακας στην υφιστάμενη χερσαία τοποθεσία της Sigma στην Καβάλα, κοντά στον Πρίνο.

Το μπλε υδρογόνο αναφέρεται στη μετατροπή του φυσικού αερίου σε υδρογόνο και διοξείδιο του άνθρακα.

Το σύστημα δέσμευσης άνθρακα στο μπλε εργοστάσιο υδρογόνου της Energean θα παγιδεύσει το 99,3% των εκπομπών, είπε το ο συνομιλητής.

πηγή: Freshpost.gr – φωτογραφίες: Intime News

Διαβάστε επίσης