Camping Paradiso: Η ιστορία του και τ’ αποχαιρετιστήρια πάρτι του (φωτογραφίες)

 Camping Paradiso: Η ιστορία του και τ’ αποχαιρετιστήρια πάρτι του (φωτογραφίες)

Στον κόμβο εισόδου της Νέας Ηρακλείτσας και προς την πλευρά της θάλασσας λειτουργεί εδώ και δεκαετίες το Camping Paradiso.

Οι εγκαταστάσεις του απλώνονται σε ένα χώρο 18 στρεμμάτων, μόλις 15 χλμ από την πόλη της Καβάλας. Ο πολυχώρος συνδυάζει όλα όσα μπορεί ν’ αναζητά κάποιος σε ένα παραθαλάσσιο μέρος. Αυτός ο επίγειος παράδεισος, που ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου Παγγαίου, μισθώθηκε και αξιοποιήθηκε από τον επιχειρηματία Νίκο Νικολαΐδη και πλέον αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για τους πάντες.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’70, ο Νίκος Νικολαΐδης, ντόπιος κάτοικος της Νέας Ηρακλείτσας, αποφάσισε να πρωτοπορήσει δημιουργώντας τη θρυλική Disco Salina, η οποία έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία της καβαλιώτικης, και όχι μόνο, διασκέδασης. Η αυλαία της Salina έπεσε αναγκαστικά στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν η περιοχή μπήκε στο σχέδιο πόλεως και άρχισε να οικοδομείται. Έτσι ο Νίκος αποφάσισε να στραφεί σε μία νέα επιχείρηση, δημιουργώντας ένα κάμπινγκ που σταδιακά οργανώθηκε αψόγως και μετατράπηκε σε πολυχώρο. Το 1998 λοιπόν μίσθωσε το δημοτικό ακίνητο. Τότε το σημείο ήταν απλά ένας σκουπιδότοπος. Απαιτήθηκε το μπάζωμα σε ύψος 1,5 μέτρου προκειμένου ο χώρος να πάρει επίπεδη όψη και φυσικά σταδιακά να καθαριστεί και να περιφραχθεί.

Η προετοιμασία του χώρου διήρκησε χρόνια. Η δε κατασκευή των εγκαταστάσεων άρχισε από την παραλία και επεκτάθηκε προς την εσωτερική κατεύθυνση και την πλευρά του δρόμου. Το πρώτο που δημιουργήθηκε ήταν το beach bar, στη συνέχεια το Café Bar κι ακολούθησαν η ταβέρνα και ο χώρος δεξιώσεων. Ο αύλιος χώρος, με θέα στη θάλασσα, στρώθηκε κατά το ήμισυ με φυσικές πέτρινες πλάκες και κατά το υπόλοιπο ήμισυ φυτεύθηκε με γκαζόν και δέντρα, που προσφέρουν αφάνταστη δροσιά. Εκεί μεταφέρθηκαν με φορτηγά και μεταφυτεύθηκαν από την Salina οι θηριώδεις φοίνικες.

 

ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΧΡΟΝΩΝ

Από το 2001, όταν οι εγκαταστάσεις ήταν απολύτως έτοιμες, μέχρι και σήμερα οι επισκέπτες αποκαλούν το Camping Paradiso «επίγειο παράδεισο» και έχουν απόλυτο δίκαιο. Ο χώρος του Camping πληρεί όλες τις προϋποθέσεις του Ε.Ο.Τ. Μπορεί να φιλοξενήσει άνετα κάτω από τη δροσιά ψηλών δέντρων 80 τροχόσπιτα και εξήντα σκηνές με όλες τις ανέσεις: κουζίνα, πλυντήρια, 20 τουαλέτες μοιρασμένες σε δυο κτήρια, 20 ντουζιέρες μοιρασμένες σε δυο κτήρια, ρεύμα, internet.

Beach Bar Paradiso: Μια μεγάλη, πεντακάθαρη κι οργανωμένη παραλία περιμένει τους επισκέπτες για να τους προσφέρει δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες, ντουζιέρες και αποδυτήρια. Μέρες και νύχτες απόλαυσης μπροστά στο κύμα με δροσερά ποτά, καλή μουσική, ποικιλία καφέδων και παγωτών.

Cafe Bar Paradiso: Το απόλυτο σημείο συνάντησης, το απόλυτο δροσερό στέκι του καλοκαιριού.Εκεί και κάτω από την πυκνή σκιά οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ή το ποτό τους, με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Οι δε παραθεριστές μπορούν επίσης να προμηθευτούν την πίτσα ή το τοστ, που θα πάρουν στο τροχόσπιτο ή στην σκηνή τους.

Ταβέρνα Paradiso: Από εκεί ξεκινά το απόλυτο γευστικό ταξίδι. Σ’ ένα όμορφο, οικογενειακό, καταπράσινο περιβάλλον, κάτω από τα σκιερά δέντρα και λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Μεσημέρι ή βράδυ η μαγεία του χώρου συναρπάζει και το πλούσιο μενού ξελογιάζει. Αγνές νοστιμιές, ακαταμάχητες λιχουδιές, ξεχωριστές προτάσεις γεύσεων από την πιο εκλεκτή κουζίνα, η οποία προσφέρει στους πελάτες: Μαγειρευτά φαγητά, ολόφρεσκα ψαρικά, εκλεκτά θαλασσινά, κρεατικά της ώρας, πρωτότυπους μεζέδες.

Χώροι εκδηλώσεων: Όσο υψηλές κι αν είναι οι απαιτήσεις, οι χώροι εκδηλώσεων του Camping Paradiso είναι σίγουρο πως θα την κάνουν μοναδική κι αξέχαστη. Άνετοι καταπράσινοι χώροι μεγάλης χωρητικότητας παίρνουν το χρώμα και το στυλ όσων τους προτιμήσουν. Ο πολυχώρος του Camping Paradiso υποδέχεται και φιλοξενεί δεξιώσεις γάμων, τραπέζια βαφτίσεων, εκδηλώσεις γενεθλίων, ακόμη και σχολικές εκδρομές. Ενώ κάθε Παρασκευή στους πελάτες της ταβέρνας προσφέρεται ζωντανή ελληνική μουσική.

 

ΣΥΝΕΠΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ–ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ – ΑΓΙΑΤΡΕΥΤΟΣ ΦΙΛΟΖΩΟΣ

Αν ο Νίκος Νικολαΐδης προσέφερε, κατά τη διάρκεια 18χρονης λειτουργίας της Disco Salina, συνολικά θέσεις εργασίας σε χίλια περίπου άτομα, άλλες χίλιες θέσεις έχει προσφέρει και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Camping Paradiso. Υπολογίζεται ότι κάθε σεζόν κατά μέσο όρο εργάζονται εκεί σαράντα υπάλληλοι, με «αρχηγό» τους τον Σούλη, τον άνθρωπο που δουλεύει πλάι στο Νίκο εδώ και 40 χρόνια.

Η μακροχρόνια επιχειρηματική του δραστηριότητα τον έχει καταστήσει προνοητικό. Αυτό αποδείχθηκε όταν μελετώντας τους παράγοντες της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία, μερίμνησε προκειμένου εγκαίρως να προμηθευτεί προϊόντα και πρώτες ύλες, απαραίτητες για τη λειτουργία του πολυχώρου. Έτσι κατάφερε ν’ απορροφήσει τις υπέρογκες αυξήσεις των τιμών και να κρατήσει τις υπηρεσίες, κυρίως, της ταβέρνας σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Ο Νίκος Νικολαΐδης ήταν και παραμένει αγιάτρευτος φιλόζωος. Εκτός από τους σκύλους φύλακες που κατά καιρούς υιοθετούσε στο pet friendly Paradiso, αμέτρητες ήταν πάντα οι γάτες που έβρισκαν εκεί καταφύγιο και φροντίδα. Ο πρώτος φύλακας του πολυχώρου ήταν ο αδεσποτάκος Κανέλος. Ύστερα ήρθε η «Σεζάρια», η μητέρα του φοβερού και τρομερού Καίσαρα, του πραγματικά αρχηγικού πιτ μπουλ και συντρόφευσε το Νίκο επί 14 χρόνια. Διάδοχος είναι ο 6χρονος Ακίρα, ένας μεγαλόσωμος και αγαθός γίγαντας που φέρεται σαν υπερμεγέθης κούταβος. Περίπου 30 γάτες κάθε σεζόν βρίσκουν αγάπη και φροντίδα στο φιλόξενο για τα τετράποδα Paradiso.

 

ΤΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ PARADISO

Ο έτερος άνθρωπος που συνεργάζεται στενά με το Νίκο σχεδόν σαράντα χρόνια είναι ο δισκοθέτης Χρήστος Καφά. Μεταξύ τους υπάρχει ένας ιδιαίτερος κώδικας συνεννοήσεως που βασίζεται στους άρρηκτους δεσμούς τους. Η σεζόν στο Camping Paradiso συνήθως διαρκεί από την 1η Μαΐου έως το τέλος του Σεπτέμβρη.

Παραδοσιακά λοιπόν οι δυο τους οργανώνουν ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι για όλους. Ο Χρήστος Καφάς με τις προσεγμένες μουσικές επιλογές του προσφέρει αξέχαστες νοσταλγικές βραδιές, ξυπνώντας γλυκιές αναμνήσεις του παρελθόντος.  Ων ουκ έστιν αριθμός αποχαιρετιστηρίων πάρτι που διαχρονικά έχουν σκαρώσει οι δυο τους. Ένα ακόμη θα οργανώσουν και φέτος, προκειμένου να ευχαριστήσουν τους παραθεριστές, τους θαμώνες, τους λουόμενους, γνωστούς και φίλους και φυσικά να διασκεδάσουν κι εκείνοι μαζί τους, αποχαιρετώντας ένα ακόμη όμορφο καλοκαίρι.

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας του Good Bye Summer Party αναμένεται εντός των επόμενων ημερών. Είστε όλοι σας καλεσμένοι για επιλεγμένη μουσική, ξέφρενο χορό και ανεπανάληπτη εμπειρία στους πάντα αγαπημένους και φιλόξενους χώρους του Camping Paradiso. Του πολυχώρου που κι εμείς, ύστερα από τόσα χρόνια φιλικής σχέσης με το Νίκο, μάθαμε να το θεωρούμε ως το δεύτερο σπίτι μας!

ΒΟΥΛΑ ΘΑΣΙΤΟΥ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

Διαβάστε επίσης