• 23 Απριλίου 2024,

Capital.gr: Η ΔΕΠΑ θα ζητήσει υπαγωγή της ΒΦΛ σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης!

 Capital.gr: Η ΔΕΠΑ θα ζητήσει υπαγωγή της ΒΦΛ σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης!

Σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση της ιστοσελίδας Capital.gr η ΔΕΠΑ πρόκειται να ζητήσει υπαγωγή της ΒΦΛ σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης. Η ιστοσελίδα επικαλείται πληροφορίες της και γράφει: Ο κύβος ερρίφθη και η διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης φυσικού αερίου προχωρά, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, στην κατάθεση αίτησης για την υπαγωγή της βιομηχανίας συμφερόντων Λαυρεντιάδη στο καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης.

Το χρέος των 125 εκατ. ευρώ στη ΔΕΠΑ από ποσότητες φυσικού αερίου που η βιομηχανία λιπασμάτων αν και κατανάλωσε δεν πλήρωσε ή πλήρωσε με μεταχρονολογημένες επιταγές είναι τεράστιο και η εταιρία καταφεύγει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο έσχατο νομικό μέτρο. Με την κίνηση αυτή η διοίκηση επιδιώκει την είσπραξη των οφειλών μέσα από τρόπους που θα τις υποδείξουν οι ελεγκτικές εταιρίες, οι οποίες και θα αναλάβουν το ρόλο του διαχειριστή. Δεν αποκλείεται αυτός ο τρόπος να είναι και η εύρεση στρατηγικού επενδυτή για την ιστορική βιομηχανία της Καβάλας.

Πάντως στα μειονεκτήματα της υπόθεσης είναι ο μεγάλος απαιτούμενος χρόνος υποβολής αίτησης, εκδίκασης και έκδοσης απόφασης για την τύχη της ELFE. Και το σίγουρο είναι πως η διοίκηση δεν θα αφήσει να περάσει έτσι μία τέτοια ενέργεια της ΔΕΠΑ, θα επιδιώξει να την προσβάλλει νομικά.

Παράλληλα, με αυτήν την εξέλιξη πηγές της ΔΕΠΑ σημειώνουν και την έκδοση σχετικής δικαστικής απόφασης προχθές σε βάρος της ELFE που αλλάζει τον τρόπο πληρωμής των ποσοτήτων φυσικού αερίου που προμηθεύεται η βιομηχανία. Η τελευταία υποχρεώνεται να καλύπτει την τρέχουσα κατανάλωση της προκαταβολικά κατά 50% με μετρητά και κατά 50% με τρίμηνες επιταγές.

Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρουν πληροφορίες, επιβεβαιώνει την απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΔΕΠΑ τον Ιούλιο του 2017 και η οποία είχε μπλοκαριστεί με δικαστικές προσφυγές της πλευράς της βιομηχανίας λιπασμάτων.

 

Διαβάστε επίσης