• 19 Μαΐου 2024,

Χ. Ηλιάδης: Η συνεργασία ΟΛΚ και Δήμου στο πλαίσιο ΒΑΑ

 Χ. Ηλιάδης: Η συνεργασία ΟΛΚ και Δήμου στο πλαίσιο ΒΑΑ

Το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης παρουσίασε το απόγευμα της Τρίτης σε ειδική εκδήλωση ο δήμος Καβάλας. Η ανάπλαση της πλατείας Καπνεργάτη με μονοδρομήσεις στην ίδια περιοχή, η βιοκλιματική αναβάθμιση του 12ου δημοτικού σχολείου και το έργο του προσήνεμου μόλου είναι εκείνα με τα οποία το πρόγραμμα θα αρχίσει. Ποσό περίπου 8.600.000 ευρώ προϋπολογίζεται για τα έργα του ΒΑΑ όπου μετέχουν και άλλοι φορείς πέραν του δήμου, όπως ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας.

Ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης εξήγησε ότι οι μελέτες για το έργο στον προσήνεμο μόλο έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται η έγκρισή τους από το υπουργείο. Ειδικότερα, ο κ. Ηλιάδης μας είπε: «Είναι πολύ ευτυχής που ιδιαίτερα σημαντικά έργα για το καβαλιώτικο λιμάνι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το δήμο Καβάλας. Παρά τις όποιες δικαστικές διαφορές μας συνεργαζόμαστε και μάλιστα σε αντίθεση με άλλες πόλεις, όπου οι οργανισμοί και οι δήμοι διαφωνούν ριζικά.

Εμείς καταφέραμε να βρούμε τη χρυσή τομή και να προχωρήσουμε παράλληλα, δρομολογώντας σημαντικότατα έργα για το καβαλιώτικο λιμάνι και για τον τουρισμό κρουαζιέρας, που θα προσφέρουν γενικότερη ανάπτυξη στην περιοχή. Η συνεργασία επομένως με το δήμο βασίζεται στην κοινή επιθυμία για το όφελος της πόλης.

Επιπρόσθετα, θα ήθελα να ευχαριστήσω για την αγαστή συνεργασία μας την τεχνική υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας που θα αναλάβει χρέη επιβλέποντα στην εκτέλεση των έργων. Να ευχαριστήσω επίσης τη Φωτεινή Λαζαρίδου, επί μακρά σειρά ετών μηχανικό του ΟΛΚ, που συνέβαλε τα μέγιστα ως ειδική σύμβουλος της δημάρχου Καβάλας».

 

*

 

 

Διαβάστε επίσης