Χάσαμε το κορμί χάσαμε και την αξιολόγηση πατριώτη …

 Χάσαμε το κορμί χάσαμε και την αξιολόγηση πατριώτη …

Εγώ σας τα έγραφα οτι θα μπλέξουμε με τις παροχές Τσίπρα και πλέον οι επιθέσεις που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση απο τους εταίρους είναι διαδοχικές με πιο σοβαρή αυτή του Σόϊμπλε που για άλλη μια φορά άδραξε την ευκαιρία να χύσει το φαρμάκι του για την Ελλάδα.

Όπως είπε εκπρόσωπος του υπουργείου του είναι υπο εξέταση το πακέτο παροχών και μέχρι τότε παγώνει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την μείωση του χρέους.

Αυτή την γραμμή Σόϊμπλε έχει υιοθετήσει και ο μηχανισμός ESM ο οποίος με μια παρόμοια ανακοίνωση του κάνει γνωστό το πάγωμα της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων για την μείωση του χρέους.

Η απάντηση σε αυτή την εξέλιξη που δεν είναι καλή για την ελληνική κυβέρνηση έρχεται απο τα χείλη του ίδιου του πρωθυπουργού που δηλώνει οτι όλα γίνανε στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές.

Καταλαβαίνετε σε τι περιπέτειες θα μπούμε σε περίπτωση που ο “μποναμάς” Τσίπρα βγεί εκτός ορίων και συμφωνίας.

Μπορεί ο Τσίπρας να υποστηρίζει οτι για τα λεφτά που ξοδέψαμε και είναι απο το πλεόνασμα δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε λογαριασμό σε κανέναν αλλά δυστυχώς τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχουν οι δανειστές με τους οποίους έχουμε μπλέξει τα τελευταία 6 χρόνια.

Οταν είσαι αβέρτα στα δανεικά το πιο φυσιολογικό είναι να σου πούνε οτι και αυτά που σου περισσεύουν είναι δικά μας γιατί είναι περισσευούμενα απο τα δανεικά μας.

Τα αποτελέσματα  της αξιολόγησης για το πακέτο παροχών Τσίπρα θα έρθει γρήγορα αφού αυτό θέλει το Βερολίνο που πολύ φοβάμαι οτι αν δικαιωθεί θα βάλει τον Τσίπρα να πάρει πίσω το βοήθημα , δηλαδή να μας οδηγήσει σε εκλογές αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο όπως πολύ καλά καταλαβαίνετε θα έριχνε έτσι και αλλιώς την κυβέρνηση.

Απο την άλλη αν οι παροχές κριθούν εντός ορίων και συμφωνίας θα είναι πραγματικά η πρώτη μεγάλη νίκη ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές αφού θα έχει περάσει πακέτο παροχών σε μια εποχή δανεισμού και άγριας λιτότητας.

Πολύ φοβάμαι οτι ο Τσίπρας με την ανακοίνωση της οικονομικής βοήθειας προς τους χαμηλοσυνταξιούχους είναι έτοιμος για όλα και σίγουρα η κίνηση του αυτή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δείχνει δυστυχώς οτι δεν πάνε καλά τα πράγματα για εμάς.

Ο Τσίπρας αναγκάστηκε να ανακοινώσει το βοήθημα απο την στιγμή που δεν πήρε αυτά που ήθελε απο το Εutogroup και σκέφτηκε οτι και σε περίπτωση που πάμε σε εκλογές να πάει σε αυτές δίνοντας την εντύπωση της μάχιμης κυβέρνησης απέναντι στο μέτωπο των δανειστών αν και τολμώ να πω οτι και αργά είναι και σε λάθος τάϊμινγκ ο Τσίπρας θυμήθηκε να γίνει μαχητικός.

Εμένα ο Τσίπρας την ώρα της εξαγγελίας των παροχών μου θύμισε πολύ τον Τσίπρα της εξαγγελίας του δημοψηφίσματος όταν είχε αποφασίσει να πάει σε ευθεία αντιπαράθεση με τους δανειστές άσχετα αν μετά έκανε τις κωλοτούμπες της ζωής του.

Αυτή την φορά δεν έχει ούτε αυτή την δυνατότητα γιατί έχει παίξει πλέον και το τελευταίο χαρτί της εμπιστοσύνης.

Αν δεν του βγεί και μπλέξουμε η χώρα ακόμα και τον πρώτο μήνα του 2017 θα πάει σε εκλογές.

Αυτό όπως καταλαβαίνετε οτι είναι το χειρότερο σενάριο που θα πρέπει όμως να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μας εδώ που φτάσανε τα πράγματα.

Θα πάμε σε εκλογές και στις εκλογές αυτές θα τεθεί για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα το δίλλημα ΕΥΡΩΠΗ ή ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ αφού σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος θα έχει επιλέξει στην ουσία την έξοδο της χώρας απο την ζώνη του ευρώ.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και μακάρι ο “μποναμάς” του Τσίπρα να αξιολογηθεί οτι είναι εντός της συμφωνίας διότι σε αντίθετη περίπτωση αγαπητοί αναγνώστες για άλλη μια φορά θα έχουμε μπλέξει.

Ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται κάποιες φωνές απο Βρυξέλες μεριά που μιλάνε για ολόκληρωση της δεύτερης αξιολόγησης τον Μάρτιο του 2017 υπολογίζοντας φαίνεται και την εκλογική αναμέτρηση που θα μεσολαβήσει μέχρι τότε στην Ελλάδα.

Να είστε σίγουροι οτι οι δανειστές δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να ρίξουν και τον Τσίπρα όπως είχανε ρίξει και τον Σαμαρά πρίν απο μερικούς μήνες.

Ο Τσίπρας βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλες και με τις εξηγήσεις που είναι έτοιμος να δώσει πιστεύει οτι θα μπορέσει να πείσει του δανειστές για την ορθότητα της απόφασης του.

Πάντα βέβαια θα υπάρχουν και αυτές οι ακραίες φωνές που θα ζητούν την εκτέλεση απο τα 11 μέτρα γιατί δεν θέλουν την Ελλάδα δυνατή και κυρίαρχη.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης