• 19 Μαΐου 2024,

Χωρίς ειδήσεις η ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις διεκδικήσεις του Δήμου Καβάλας

 Χωρίς ειδήσεις η ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις διεκδικήσεις του Δήμου Καβάλας

Παρά τη «φορτωμένη» με 70 θέματα ημερήσια διάταξη, οι δημοτικοί σύμβουλοι (ειδικά οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης) είχαν διάθεση. Στην έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου έθεσαν όλα τα θέματα- διεκδικήσεις του Δήμου Καβάλας, καλώντας την κ. Τσανάκα να τους ενημερώσει. Αυτό έγινε σε αρκετά αναλυτικό βαθμό, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν πραγματικές ειδήσεις και ευχάριστα νέα. Σε όλα τα ζητήματα υπάρχουν κάποιες εξελίξεις. Είναι αποτέλεσμα των επαφών που γίνονται (άλλοτε συχνά, άλλοτε όχι συχνά) των εκπροσώπων του Δήμου Καβάλας με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι με αυτά τα ζητήματα, στο διάστημα που διανύουμε:1) Η Δήμαρχος παρακολουθεί και συντονίζει, μεταφέρει την αρμοδιότητα απευθείας επαφών σε συνεργάτες της 2)Οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν φαίνεται να εμπλέκονται στις συναντήσεις των προηγούμενων ημερών και εβδομάδων 3) Οι απαντήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων δίνουν κάποιες νέες ελπίδες. Χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Αναλυτικότερα έγιναν γνωστά τα ακόλουθα:

Ο Δήμος Καβάλας θα φροντίσει κι αυτό το Καλοκαίρι την ακτή της Καλαμίτσας, που πάντα ανήκει στην ΕΤΑΔ. Η διαπραγμάτευση του Δήμου Καβάλας με την ΕΤΑΔ θα συνεχιστεί σε συνάντηση με το νέο πρόεδρο της, όπου θα τεθούν και τα θέματα του παλιού δικαστηρίου- παλιάς μεραρχίας.

Μετά από 1,5 χρόνο,  η προταθείσα από το Δήμο Καβάλας προγραμματική σύμβαση στο Υπουργείο Οικονομικών για συνεκμετάλλευση του παλιού νοσοκομείου θα εξεταστεί. «Πάει καλά το θέμα. Θα το πιάσουν ζεστά» είπε για τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου η κ. Δήμαρχος.

Το λιμανάκι των Σφαγείων βρίσκεται σε διαδικασία νομιμοποίησης. Αμέσως μετά ο Δήμος Καβάλας θα διεκδικήσει την ίδρυση δημοτικού λιμενικού γραφείου, στο οποίο θα συμπεριλάβει αυτό των Καλαφατιών κι αυτό της Νέας Καρβάλης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις προτείνουν συνεκμετάλλευση με το Δήμο Καβάλας για το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Θεωρούν ότι η μισή έκταση του προς αξιοποίηση άδειου στρατοπέδου θα συνεχίσει να είναι κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Προσαρμόζουν τα σχέδια τους σε νέα, υπολογίζοντας τους πρόσφυγες ως μια οριστική νέα κατάσταση.

Ο Δήμος Καβάλας συνεχίζει να μελετά το περιβόητο ασανσέρ στην Παναγία, εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό να είναι είτε εσωτερικό, είτε εξωτερικό. Τέλος θα γίνει μια μικρή παρέμβαση στην κεντρική πλατεία. Θα ακολουθηθεί η πρόταση του συλλόγου των Αρχιτεκτόνων. Προβλέπει καθαιρέσεις και περισσότερο φως.

Διαβάστε επίσης