• 16 Μαΐου 2024,

Χωρίς νερό και με πολικό ψύχος

 Χωρίς νερό και με πολικό ψύχος

Είναι γεγονός οτι τέτοιες πολικές θερμοκρασίες είχαμε να ζήσουμε εδώ στην Καβάλα αρκετά χρόνια.

Το πρωί της Κυριακής το θερμόμετρο έδειχνε -5 παγώνοντας ακόμα και τις ανάσες μας.

Καταλαβαίνετε οτι όταν το πρωί χτυπάει -5 στην διάρκεια της νύχτας θα έφτασε σίγουρα στους -10.

Αυτό είναι πρόβλημα γιατί παγώνουν τα πάντα προκαλώντας διάφορα προβλήματα τα οποία καλούμαστε για άλλη μια φορά να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα απο την επέλαση του ψύχους είναι οτι αρκετά νοικοκυριά μείνανε αρκετές ώρες χωρίς νερό αφού δεν προνοήσανε να αφήσουν στην διάρκεια της νύχτας μια βρύση να τρέχει για να μην παγώσει το νερό.

Στην νότια Ελλάδα τα πράγματα είναι χειρότερα αφού εκτός τις χαμηλές θερμοκρασίες έχουν να αντιμετωπίσουν και τα χιόνια που όπως μου είπε και ένας φίλος τα χιόνια είναι ωραία να τα βλέπεις στην τηλεόραση.

Τα χιόνια όπως και η μοναξιά είναι ωραία όταν τα επιλέγεις.

Φαντάζεστε Δευτέρα πρωϊ εκτός απο τον παγετό να είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τα χιόνια ;

Πάντως τόσο κρύο είχαμε να φάμε αρκετούς χειμώνες και σκεφτείτε ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας άλλους δύο μήνες άρως χειμωνιάτικους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε θα είναι πολύ δύσκολη καιρικά με θερμοκρασίες ακόμα και 10 βαθμούς κάτω απο το 0 ενώ υπάρχουν και πολλές πιθανότητες χιονόπτωσης αφού φαίνεται οτι το κύμα κακοκαιρίας έχει αρχίσει να πλήττει την δική μας περιοχή απο χθες Κυριακή.

Έφτασε δηλαδή με μερικά 24ωρα καθυστέρηση αφού το περιμέναμε απο την περασμένη Πέμπτη και νομίζαμε οτι τελικά την πηδήξαμε.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΜΥ η Τρίτη είναι η πιο ύποπτη μέρα για χιονόπτωση ενώ απο την Τετάρτη και μετά θα έχουμε τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες του φετεινού χειμώνα αφού το πρωί της Πέμπτης δίνει -10.

Νευροκόπι γίναμε.

Μου αρέσει που τα ημερομήνια εκεί προς τα τέλη του περασμένου Αυγούστου κάνανε λόγο για έναν χειμώνα ήπιο και υγρό.

Πως , πως , πως ….

Το υψηλό ποσό επικήρυξης για πληροφορίες που θα οδηγούσανε στην σύλληψη της Ρούπα έκανε δουλειά αφού ο εντοπισμός της είναι αποτέλεσμα ρουφιανιάς και μάλιστα καραμπινάτης.

Κάποιος που γνώριζε το κρυσφήγετο δελεάστηκε απο το ποσό και την “έδωσε” στεγνά.

Ηταν πολλά τα λεφτά Πόλα.

Οι χαμηλές αυτές θερμοκρασίες έρχονται να παγώσουν τις ήδη μουδιασμένες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές που μετά το “ξεπάγωμα” των μέτρων για την μείωση του χρέους είναι πανέτοιμοι να πάρουν την ρεβάνς με το “πάγωμα” της δεύτερης αξιολόγησης που θα μας ταλαιπωρήσει και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα κλείσει.

Αυτό που είναι σίγουρο οτι ο Τσίπρας “θα πληρώσει ακριβά” και το μπουναμά προς τους συνταξιούχους και κατ επέκταση και η Ελλάδα που 7 χρόνια ταλαιπωρείται απο μια κρίση που χειροτερεύει όσο περνάνε τα χρόνια.

Απο σήμερα Δευτέρα θα πρέπει να αφήσουμε οριστικά την εορταστική περίοδο και να δούμε πως θα πάμε παρακάτω.

Ήδη υπάρχουν πληροφορίες που έρχονται απο τις Βρυξέλες και αναφέρουν οτι οι δανειστές είναι έτοιμοι να κλείσουν και την δεύτερη αξιολόγηση αρκεί να πάρουμε νέα μέτρα 4 δις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση που βλέπει το αδιέξοδο και τον κίνδυνο να ζήσουμε και πάλι στιγμές του 2015 είναι έτοιμη να ενδώσει με την δέσμευση οτι τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν το 2018 για να μην υπάρχει πολιτικό κόστος.

Είναι δυνατόν να συμφωνήσει η κυβέρνηση νέα μέτρα και να μην το ανακοινώσει ο Ντάϊσεμπλουμ ;

Αυτοί ζούνε για να ανακοινώνουν μέτρα , χαράτσια και φόρους.

Τα χριστούγεννα του 2016 θα πρέπει να περάσουν στο άλμπουμ των αναμνήσεων και να δούμε τι μας περιμένει απο εδώ και μετά.

Η σημερινή Δευτέρα θα είναι κάπως δύσκολη γιατί θα πρέπει να ξεχάσουμε την χαλάρωση των εορτών και να επιστρέψουμε στους ρυθμούς μιας δύσκολης έτσι και αλλιώς καθημερινότητας.

Είμαστε πάντως αισιόδοξοι οτι θα βρούμε τον ρυθμό μας σχετικά γρήγορα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να αντέχετε και να έχετε το νού σας γιατί τώρα με το κρύο θα ζορίσει η κατάσταση ακόμα περισσότερο.

Παρόλα αυτά μην χάνετε το κουράγιο σας.

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και με το 1 με το 2 με το 3

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης