• 25 Απριλίου 2024,

 Χωρίς πλέι οφ και πλέι άουτ η νέα Football League! – Στις 29 Σεπτεμβρίου σέντρα

  Χωρίς πλέι οφ και πλέι άουτ η νέα Football League! – Στις 29 Σεπτεμβρίου σέντρα

 Αρχική ημερομηνία για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα η Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Τι αποφασίσθηκε στη συνάντηση με τη διοργανώτρια.

Με τους εκπροσώπους των ομάδων της νέας Football Leauge, δηλαδή της τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας γέμισε το μεσημέρι της Τετάρτης (17/7) η αίθουσα συνεδριάσεων της διοργανώτριας στην οδό Θεμιστοκλεόυς 42 στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί ο πρόεδρος του Διοικητικού φορέα, Λεωνίδας Λεουτσάκος (ΦΩΤΟ) συζήτησε με τους συλλόγους τα του νέου πρωταθλήματος και πάρθηκαν μια σειρά αποφάσεων, που θα πάνε ως προτάσεις στην ΕΠΟ για τον καταρτισμό της προκήρυξης.

Η σημαντικότερη είδηση που προκύπτει από το ρεπορτάζ του a-sports.gr είναι ότι το νέο πρωτάθλημα δεν θα έχει πλέι οφ και πλέι άουτ (με άνοδος δύο ομάδων στη Σούπερ Λίγκα 2 και υποβιβασμό τεσσάρων στη Γ’ Εθνική). Δηλαδή θα ολοκληρωθεί μετά από 26 αγωνιστικές με δεδομένο ότι θα συμμετέχουν 14 ομάδες. Επίσης ως πιθανή ημερομηνία ορίστηκε αρχικά για την έναρξη η Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, αλλά δεν θα πρέπει να θεωρείται και δεδομένη.

Από εκεί και πέρα έγινε συζήτηση για τα όσα απαιτούνται για τη σύσταση των συλλόγων που δεν είναι ΠΑΕ, αλλά και για την άντληση οικονομικών πόρων όσο και την εξασφάλιση καλύτερων τιμών σε ναύλα ταξιδιών και ιματισμό.

Η πρόταση, που υπάρχει επίσης είναι να υπάρχουν στα ρόστερ 10 (αντί πέντε) ερασιτέχνες παίκτες μέχρι 23 ετών και η δυνατότητα μέχρι πέντε ξένους ταυτόχρονα στην 11άδα, αλλά όλα αυτά θα πρέπει να εγκριθούν από την ΕΠΟ.

Πηγή : a-sports.gr

Διαβάστε επίσης