Χριστούγεννα στην Παλιά Μουσική και την Παναγία

 Χριστούγεννα στην Παλιά Μουσική και την Παναγία

Η πρώτη από τις εορταστικές εκδηλώσεις στις συνοικίες της πόλης έγινε χθες το απόγευμα στην Παλιά Μουσική. Επρόκειτο για την καθιερωμένη πρωτοβουλία του συλλόγου κατοίκων της Παναγίας «Το Κάστρο», εκδήλωση ενταγμένη σε αυτές του Δήμου της Καβάλας. Την παρακολούθησαν – μεταξύ άλλων- η Δήμαρχος και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης. Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Γενικώς οι εκδηλώσεις του ίδιου συλλόγου είναι προσεγμένες, κάθε φορά και καλύτερες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που εκδήλωση με εκδήλωση (όποιο κι αν είναι το περιεχόμενο της) έχει και μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου.

Χθες αρχικά άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κέντρο της αυλής του χώρου. Αμέσως μετά διατύπωσαν τις ευχές τους οι εκπρόσωποι του συλλόγου, η κ. Δήμαρχος και ο κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τη νεοσύστατη χορωδία του συλλόγου. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της οποίας έχει ο καθηγητής μουσικής κ. Παύλος Ξανθόπουλος. Με αυτήν την ευκαιρία ο κ. Λαζαρίδης, πρόεδρος του συλλόγου των κατοίκων της Παναγίας, κάλεσε τους καλλίφωνους της περιοχής να την ενισχύσουν.

Παράλληλα με όλα αυτά υπήρχε η παρουσία μαγείρων. Ήταν εκπρόσωποι της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας σε συνεργασία με τοπική σχολή μαγείρων. Σε δύο μεγάλους και καλά εξοπλισμένους πάγκους ετοίμασαν ροφήματα και άλλα εδέσματα που οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση τίμησαν και με το παραπάνω.

Διαβάστε επίσης