• 20 Απριλίου 2024,

Χρυσά μετάλλια από Δημήτρη και Γιάννη Μαρτίδη στο Κύπελλο Ελλάδας της Ελευθέρας Πάλης

 Χρυσά μετάλλια από Δημήτρη και Γιάννη Μαρτίδη στο Κύπελλο Ελλάδας της Ελευθέρας Πάλης

Πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου στον Ασπρόπυργο το Κύπελλο Ελλάδας στην Ελευθέρα Πάλη. Δυο αθλητές του Μέγα Αλέξανδρου Ζυγού ο Δημήτρης και ο Γιάννης Μαρτίδης κατέκτησαν χρυσά μετάλλια.

Ο Δημήτρης στα 61 κιλά και ο Γιάννης στα 57 κιλά.

Συμμετείχαν αθλητές απ` όλα τα σωματεία της χώρας. Η διοργάνωση  που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ανήκε  στο ίδρυμα του Ιβάν Σαββίδη σε συνεργασία με την ομοσπονδία.

Ο 22χρονος  Δημήτρης Μαρτίδης τόνισε για την επιτυχία του: « Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα που διεξήχθη για πρώτη φορά κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο. Υπήρχε ανταγωνισμός αφού ο αντίπαλος μου στον τελικό είναι πολύ καλός αθλητής. Φυσικά και είμαι ικανοποιημένος. Επόμενος στόχος μου είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η προπόνηση μου γίνεται υπό την επίβλεψη του αδελφού μου Γιώργου Μαρτίδη που θέλω να τον ευχαριστήσω. Το χρυσό μετάλλιο το αφιερώνω στον πατέρα μου που δεν είναι στη ζωή»

Ο 18χρονος  Γιάννης Μαρτίδης είπε τα εξής: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος για το χρυσό μετάλλιο. Στον τελικό ήμουν σε καλή μέρα και η νίκη ήρθε με τεχνική πτώση του αντιπάλου. Για μένα ήταν ένας στόχος αυτό το πρωτάθλημα ενώ έρχονται στη συνέχεια δύσκολοι αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Προπονούμαι συστηματικά στο Ζυγός ενώ σε λίγες μέρες θα φύγουμε για προετοιμασία στο εξωτερικό εγώ και ένας ακόμη αθλητής. Συγκεκριμένα στην πόλη Νταγκεστάν της Ρωσίας. Αφιερώνω το μετάλλιο σε όλη την οικογένεια και φυσικά στον πατέρα μου».

Το Κύπελλο Ελλάδας κατέκτησαν οι αθλητές από τη Βόρεια Ελλάδα. Τους αγώνες παρακολούθησαν πολλοί φίλοι του αθλήματος.

 

 

Διαβάστε επίσης