• 29 Απριλίου 2024,

Χρυσό μετάλλιο ο Μαρτίδης στην Εσθονία και 5η θέση στο Ευρωπαϊκό

 Χρυσό μετάλλιο ο Μαρτίδης στην Εσθονία και 5η θέση στο Ευρωπαϊκό

Χρυσό μετάλλιο σε διεθνές μίτινγκ στα 51 κιλά που έγινε πριν από λίγο καιρό στην Εσθονία κατέκτησε με την Εθνική ομάδα των παίδων στην Ελευθέρα Πάλη ο νεαρός αθλητής του Μ. Α Καβάλας Γιάννης Μαρτίδης.

Στην Εσθονία συμμετείχαν αθλητές από 30 χώρες του κόσμου.   Ο Γιάννης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων στα ίδια κιλά που έγινε στα Σκόπια πριν από μια εβδομάδα, κατέκτησε την 5η θέση.   Ο νεαρός αθλητής προετοιμάζεται πλέον για το Παγκόσμιο της Κροατίας που θα γίνει σ` ένα περίπου μήνα στην Κροατία.   Επίσης βασικός του στόχος είναι η Ολυμπιάδα των νέων που για να πάει πρέπει να πάρει μετάλλιο στο Παγκόσμιο η στα Προολυμπιακά τουρνουά.   Αυτοί σύμφωνα με τα λεγόμενα του είναι και οι μεγάλοι στόχοι του.  Στα Πανελλήνια πρωταθλήματα έχει κερδίσει πολλά μετάλλια.

Ο Μαρτίδης προπονείται κάτω υπο τις οδηγίες του πατέρα του Αλέξανδρου  στο Ζυγός, μερικές φορές και τρεις φορές την ημέρα.  Στην Εθνική ομάδα προπονητής του, είναι ο Ολυμπιονίκης   Καρντάνοφ Αμιράν.  Τον Γιάννη βοηθάει σε όλη αυτή την προσπάθεια ο Φούρνος του «Γιαννάκη» στις Κρηνίδες εδώ και πολύ καιρό.

Διαβάστε επίσης