• 24 Απριλίου 2024,

Χρυσόστομος Μανωλαράς: «Πρέπει πολύ γρήγορα να ξεχάσουμε το 2020 στον Ορφέα»

 Χρυσόστομος Μανωλαράς: «Πρέπει πολύ γρήγορα να ξεχάσουμε το 2020 στον Ορφέα»

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο πρόεδρος του Ορφέα Χρυσόστομος Μανωλαράς, κάνοντας τον απολογισμό του 2020 για την ομάδα του ενώ παράλληλα μίλησε για το αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να επαναρχίσουν τα τοπικά πρωταθλήματα.

Αναλυτικά.

Ερ: Πως ήταν η χρονιά του 2020 για τον Ορφέα;

Απ: Πρώτα απ` όλα θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά  και καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο. Ξεχωριστά  σε όλους τους παράγοντες, τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και τους προπονητές των ομάδων.

Το 2020 όσον αφορά τον Ορφέα, πρέπει πολύ γρήγορα να το ξεχάσουμε. Η διοίκηση έκανε την οικονομική υπέρβαση και ενίσχυσε την ομάδα σε όλες τις θέσεις με παίκτες που είχαν αγωνιστεί σε ομάδες της Γ` Εθνικής. Το ρόστερ ήταν γεμάτο και πλούσιο.

Δικαίως είχαμε χαρακτηριστεί από τα πρώτα φαβορί.

Δεν θέλω να πω τι έφταιξε. Είχα κάνει ως πρόεδρος τον απολογισμό της χρονιάς στη γενική συνέλευση του καλοκαιριού. Με την εμπειρία που έχω στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θέλω να τονίσω ότι τα λάθη δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται ενώ παράλληλα πρέπει να διορθώνονται.

Το φετινό ρόστερ της ομάδας άλλαξε το καλοκαίρι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Μιλάμε για περίπου 90-95%. Παίξαμε μόνο τρεις αγωνιστικές οπότε δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα.

Ερ: Κατά πόσο είναι εφικτό να ξεκινήσουν και πάλι τα τοπικά πρωταθλήματα;

Απ: Τα φετινά πρωταθλήματα στο τοπικό είναι δύσκολο να επαναρχίσουν με τα δεδομένα που επικρατούν αυτή τη στιγμή. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας. Το οικονομικό βάρος είναι δύσκολο να το σηκώσουν οι παράγοντες εν μέσω πανδημίας.

Υπάρχουν πολλές δυσκολίες, τα καταστήματα είναι κλειστά. Οι επαγγελματίες δεν μπορούν δικαιολογημένα να βοηθήσουν, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια με χορηγίες, διαφημίσεις κτλ. Αν δεν έχουμε φιλάθλους στα γήπεδα, δεν μπορούμε να έχουμε έσοδα ούτε για να πληρώσουμε τη διαιτησία.

Ερ: Βάσει της εμπειρίας που διαθέτεις στο ποδόσφαιρο το ερασιτεχνικό ποιες είναι οι προτάσεις σου, ώστε να βρεθούν λύσεις για να επαναρχίσουν τα τοπικά  πρωταθλήματα;

Απ:  Νομίζω ότι πρέπει αρχικά να υπάρχουν βοήθειες από την πολιτεία, μετά από την ΕΠΣΚ και τους Δήμους. Επίσης πρέπει να μειώσουν τις απαιτήσεις τους οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές. Δεν γίνεται αλλιώς.

Μας λένε ότι πρέπει να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο και φυσικά αυτό είναι το σωστό. Πρέπει σίγουρα να διασφαλιστεί η υγεία των ποδοσφαιριστών, των προπονητών και των παραγόντων που είναι κοντά στις ομάδες.

Ποιος όμως θα πληρώνει τα τεστ που θα πρέπει να γίνονται κάθε εβδομάδα;

Το πρωτόκολλο πρέπει να τηρηθεί αλλά οι παράγοντες των τοπικών ομάδων είναι σε θέση με μηδενικά έσοδα αυτή την εποχή, να βάζουν συνέχεια το χέρι στην τσέπη; Δεν θέλω να εκφέρω άποψη για το αν τα πρωταθλήματα θα πρέπει να διεξαχθούν σ` έναν γύρο. Θα είναι μια απόφαση που θα εκτιμηθεί από τους υπεύθυνους του ποδοσφαίρου.

Ερ: Πόσο έχει κουράσει αυτή η κατάσταση τους τελευταίους μήνες;

Απ: Δεν υπάρχει διάθεση για τίποτα όταν βλέπεις να φεύγουν κάθε μέρα  από τη ζωή συνάνθρωποι μας τόσο άδικα. Φυσικά και έχει πέσει η ψυχολογία. Εγώ από την πλευρά μου είμαι πολύ επιφυλακτικός.

Δεν θέλω να ρισκάρω πηγαίνοντας στα γήπεδα, αφού αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα υγείας. Πρέπει πρώτα να υπάρξει μεγάλη βελτίωση της κατάστασης την οποία βιώνουμε όλοι μας.

Διαβάστε επίσης