• 5 Μαΐου 2024,

CINE-CONCERT – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΣΤΟ Δ.Ω.Κ.

 CINE-CONCERT – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΣΤΟ Δ.Ω.Κ.

Μετά την πρωτοφανή επιτυχία που είχε η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας – η οποία έγινε την περασμένη Παρασκευή στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα «Παπαϊωάννου», με πολλές εκπλήξεις και δώρα για όλα τα παιδιά που ήρθαν να διασκεδάσουν με τους κλόουν – ακολουθούν νέες εξαίρετες εκδηλώσεις για το φιλόμουσο κοινό μας.

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στις 8:30 μμ, η αίθουσα «Παπαϊωάννου» του ΔΩΚ θα φιλοξενήσει μία πρωτότυπη Κινηματογραφική Συναυλία του “Hermes Duo” με τίτλο CINE CONCERT. Οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Γιώργος Λυγερίδης (σαξόφωνο) και Ευτυχία Βενιωτά (πιάνο) θα επενδύσουν ζωντανά, με βασικό εργαλείο τον αυτοσχεδιασμό, δύο σπαρταριστές κωμωδίες του διάσημου Αμερικανού σταρ Buster Keaton – δύο έργα που έχουν αφήσει εποχή στην ιστορία του βωβού κινηματογράφου, με τίτλο Neighbors και One Week. Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με την εκτέλεση αυθεντικών συνθέσεων για σαξόφωνο και πιάνο, που γράφτηκαν την εποχή των ταινιών. Είσοδος ελεύθερη – σας περιμένουμε!

Επίσης, το πρωί της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου οι μουσικοί του “Hermes Duo” θα προσφέρουν 2 εκπαιδευτικές παρουσιάσεις στους μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου και του Μουσικού Γυμνασίου. Εκεί, θα παρουσιάσουν το ίδιο πρόγραμμα εμπλουτισμένο με σχόλια εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ώστε τα παιδιά να γνωριστούν καλύτερα με το σαξόφωνο, το πιάνο, αλλά και με το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού.

Η πιανίστα Ευτυχία Βενιωτά γεννήθηκε το 1973 στη Θεσσαλονίκη. Το 1991 πήρε Δίπλωμα πιάνου με “Άριστα Παμψηφεί” και ειδικό βραβείο δεξιοτεχνίας, τάξη Δόμνας Ευνουχίδου. Το 1992 πήρε το Diploma (L.R.S.M) του Associated Board of the Royal Schools of Music της Αγγλίας. Συνέχισε τις σπουδές της στο Conservatoire National de Région Aubervilliers – La Courveuve της Γαλλίας με την Isabelle Grandet και ολοκλήρωσε με το “Premier Prix de Piano” καθώς και δίπλωμα “Perfectionnement”.  Τα επόμενα δύο χρόνια βρισκόταν υπό την καθοδήγηση της Muriel Blaisse στο Conservatoire de Montreuil.

Έχει αποφοιτήσει επίσης με “Άριστα” από το Σολιστικό Τμήμα της Hochschüle für Musik της Κολωνίας, τάξη Ulla Graf, και από τον μεταπτυχιακό κύκλο “Konzert Examen” στην Robert Schumann Hochschüle του Ντύσσελντορφ, τάξη Roberto Szidon. Μελέτησε επίσης με τους Lev Vlassenko, Duo Ganevi, Μαρτίνο Τιρίμο, Γιάννη Βακαρέλη, Pierre Pontier.

Τιμήθηκε με βραβεία σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και εμφανίστηκε σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα καθώς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Από το 1999 ασχολείται με τον σύγχρονο αυτοσχεδιασμό, συμμετέχοντας στη ζωντανή επένδυση θεατρικών και κινηματογραφικών παραστάσεων (ciné – concert).

Αποτελεί μέλος του “Hermes Duo” με τον σαξοφωνίστα Γεώργιο Λυγερίδη και είναι ιδρυτικό μέλος των συνόλων Piandaemonium: 12 πιανίστες σε 6 πιάνα και IDEE FIXE – σύνολο σύγχρονης μουσικής. Έχει ηχογραφήσει το δίσκο «Αμφίπολις» σε μουσική του Πάρη Παρασχόπουλου. Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Ο σαξοφωνίστας Γιώργος Λυγερίδης γεννήθηκε το 1973 στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο σαξόφωνο, το τραγούδι και τα ανώτερα θεωρητικά στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας, τάξη  Daniel Gauthier, και από την Ecole Nationale de  Musique de Créteil του Παρισιού, τάξη  Georges Porte, με Premier Prix στο σαξόφωνο και τη μουσική δωματίου.

Κέρδισε Α΄ βραβείο στο διαγωνισμό Σαξοφώνου  της Πικαρδίας, παρακολούθησε μαθήματα σύγχρονου αυτοσχεδιασμού στην τάξη του Philippe Pannier και κλασσικού τραγουδιού με την Μ. Sartova, και συμμετείχε παράλληλα σε σεμινάρια με τους σαξοφωνίστες Cl. Delangle, A. Bornkamp και P. Portejoie.

Αποτέλεσε μέλος διαφόρων συνόλων (Κουαρτέτο Σαξοφώνων της Αθήνας, Μακεδονικό Κουαρτέτο Σαξοφώνων, το σύνολο 12 Σαξοφώνων του Ντόρτμουντ) καθώς και  ομάδας σύγχρονου αυτοσχεδιασμού η οποία επένδυε μουσικά  ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Έχει κάνει συναυλίες στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Γερμανία ως μέλος του “Hermes Duo” με την πιανίστα Ευτυχία Βενιωτά, και έχει διοργανώσει σεμινάρια και διαγωνισμούς. Έχει ηχογραφήσει το δίσκο ‘Αμφίπολις’ σε μουσική του Πάρη Παρασχόπουλου. Διδάσκει στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και τo Δημοτικό  Ωδείο Νεάπολης, ενώ αποτελεί έκτακτο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας της Θεσσαλονίκης και είναι ιδρυτής του Συνόλου Σαξοφώνων “SAX  NOUVEAU”.

 

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.                       Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.

Χαράλαμπος Κουφατζής                            Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος

 

Διαβάστε επίσης