Cosmopolis 2021: Αυλαία για το πολυπολιτισμικό CosmoWorld με ήχους, χρώματα και μοναδικές ψηφίδες Πολιτισμού (φωτογραφίες)

 Cosmopolis 2021: Αυλαία για το πολυπολιτισμικό CosmoWorld με ήχους, χρώματα και μοναδικές ψηφίδες Πολιτισμού (φωτογραφίες)

To Φεστιβάλ Cosmopolis ολοκλήρωσε και τη δεύτερη ενότητα -CosmoWorld- με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

To πρωί της Κυριακής 29 Αυγούστου 2021 στη σκηνή που στήθηκε καθ΄όλη τη διάρκεια του CosmoWorld, στο CosmoUpCyclePark ( Πλατεία Ελευθερίας), οι Sinafi Τrio (Ασινέθ – Φωτεινή Κοκκάλα  στο Κανονάκι, Έλενα Μουδίρη – Χασιώτου Φωνή & Kρουστά και Μαρίνα Λιόντου – Μωχάμεντ στο Ούτι), παρουσίασαν ένα πολυσυλλεκτικό, μουσικό πρόγραμμα από μουσικές της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Ανατολίας, καθώς και διασκευές και πρωτότυπες συνθέσεις.

Στον ίδιο συναυλιακό χώρο, το 7μελές συγκρότημα  DEEP SOUL – σε μια πρώτη εμφάνιση στο Cosmopolis Festival, κινήθηκαν σε funk και soul ρυθμούς και συνδιαλέχτηκαν «μουσικά» με το κοινό, μεταδίδοντας την αγάπη τους, τον ενθουσιασμό τους, καθώς και τις γνώσεις τους για τα συγκεκριμένα είδη μουσικής.

To Jazz Quintet – Christos El. Papadopoulos στην κεντρική σκηνή του  Δημοτικού Κήπου, χάρισε το βράδυ της ίδιας ημέρας στο κοινό,  μελωδίες της ανατολής και ιδιαίτερους χορευτικούς ρυθμούς σε ένα πρόγραμμα που πέρα από τις μελωδίες του “Mysterious Train” περιελάμβανε και διασκευές από το κλασικό Jazz ρεπερτόριο καθώς και από παραδοσιακές μελωδίες των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

 

Ο μουσικός – συναυλιακός κύκλος, έκλεισε με ένα μοναδικό ταξίδι στα μουσικά μονοπάτια της ενδοχώρας της Ισπανίας και το συγκρότημα Εntavia, οι οποίοι, αντλούν την έμπνευση τους από πολλαπλές πηγές, μεταξύ των οποίων  από την μουσική των ανθρώπων του χωριού, των ταξιδιωτών, από την παράδοση  “copla” (αντίστοιχο του fado και tango) της δεκαετίας του 1930 καθώς  και από οραματιστές ποιητές όπως ο Miguel de Unamuno. Η χθεσινή παρουσία τους στον ειδικά διαμορφωμένο συναυλιακό χώρο, μπροστά από τις Καμάρες, «σφράγισε» με τον καλύτερο, μουσικό, τρόπο τις πολυπολιτισμικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, με το ραντεβού να ανανεώνεται για τον Νοέμβριο με την ενότητα CosmoClassical.

Με μεγάλη προσέλκυση κόσμου ολοκληρώθηκε και το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων του CosmoWorld ( εικαστικές εκθέσεις, φωτογραφία, κινηματογραφικές προβολές, μουσικές – ραδιοφωνικές παραγωγές,γεύσεις κλπ) ενώ ιδιαίτερο χρώμα στο κέντρο της πόλης της Καβάλας, έδωσε για ακόμη μια βραδιά και το διαγωνιστικό projection mapping στο πλαίσιο της ενότητας CosmoLights. Την χθεσινή τελευταία μέρα του CosmoLights προβλήθηκαν τα 5 βίντεο με τις περισσότερες ψήφους όπως αυτά προέκυψαν μέσα από τη ψηφοφορία του κοινού και της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού. Η τελική τριάδα που κερδίζει και τα χρηματικά έπαθλα του διεθνούς  διαγωνισμού είναι:  1) DECIDE KIT (Ταϋλάνδη)  2)PANAGIOTIS TOMARAS (Ελλάδα)  3) ZU MASSIMO (Ιταλία).

 

Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί θερμά, όλους όσοι συνέδραμαν στη διοργάνωση, μεταξύ των οποίων, το σύνολο των εθελοντών, τους υπαλλήλους της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, τους συνεργάτες, τους συλλόγους – φορείς της πόλης και επιπρόσθετα το κοινό και τους «φίλους» του Φεστιβάλ, που «αγκάλιασαν» τις δράσεις καθώς και τους συμμετέχοντες  καλλιτέχνες- μουσικά σχήματα που άφησαν το ιδιαίτερο μουσικό τους αποτύπωμα στην φιλόξενη πόλη της Καβάλας.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης