• 20 Μαΐου 2024,

Δεκτή από το Δήμο η πρόταση του Μητροπολίτη Στέφανου – Σχεδόν σίγουρη η μη έγκριση της από τις υπερκείμενες αρχές

 Δεκτή από το Δήμο η πρόταση του Μητροπολίτη Στέφανου – Σχεδόν σίγουρη η μη έγκριση της από τις υπερκείμενες αρχές

Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας επιμένει στην αποδοχή της πρότασης του Μητροπολίτη Στέφανου κι έτσι την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να αποφασιστεί η αλλαγή του ονόματος της οδού Μητροπόλεως. Η οδός θα λάβει το όνομα «Μητροπολίτη Προκόπιου». Μάλλον την προσεχή Τρίτη θα συνεδριάσουν το τοπικό συμβούλιο Καβάλας και η αρμόδια δημοτική επιτροπή ονοματοδοσίας οδών. Την Πέμπτη θα παρθεί η απαραίτητη τελική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όλα αυτά ωστόσο φαίνεται ότι θα έχουν συμβολικό μόνο χαρακτήρα. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι αδύνατο να γίνει αποδοχή κι υλοποίηση της αλλαγής του ονόματος της οδού από τις υπερκείμενες αρχές. Έως η αλλαγή απορριφθεί υπάρχει χρόνος η απόφαση να υλοποιηθεί. Είναι δηλαδή πιθανό στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδα, με αφορμή τον ένα χρόνο από τον θάνατο του μακαριστού Προκόπιου, να δοθεί το όνομα του στην οδό Μητροπόλεως. Τι θα συμβεί όταν όλη η διαδικασία απορριφθεί, θα αποφασιστεί σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Καβάλας προτίθεται να δώσει το όνομα διακεκριμένου αθλητή της Καβάλας σε δρόμο της πόλης, ο οποίος έως σήμερα είναι ανώνυμος. Δεν υπάρχει κινητικότητα στο Δημαρχείο περί της πρότασης Βαγγέλη Παππά, να δοθεί το όνομα του Λευτέρη Αθανασιάδη στην οδό Κύπρου.

Διαβάστε επίσης