Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΜΑΗ 2025

Ευρεία σύσκεψη για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας οργανώνεται την Τετάρτη το πρωί στο Δημαρχείο. Την προκαλεί ο αντιδήμαρχος Χρήστος Τσιτσιλικάκης, έχει προσκαλέσει όλους τους εμπλεκόμενους. Φορείς- υπηρεσίες- εκπροσώπους της αγοράς. Γίνεται γνωστό ότι η Τροχαία Καβάλας με έγγραφο της ζητά να επανέλθει το ωράριο φορτοεκφορτώσεων. Προτείνει μάλιστα οι μεταφορικές εταιρίες να βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους με τα οχήματα τους μέχρι τις 11 κάθε πρωί.

 

Δεν είναι θετικά τα αποτελέσματα της σύσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου με τους τοπικούς παράγοντες: Δεν εξασφαλίζονται νερά άρδευσης στον κάμπο του Νέστου. Αργεί ο νέος δρόμος Δράμα- Καβάλας, κινδυνεύει η σιδηροδρομική σύνδεση του νέου λιμανιού. Ανακοινώθηκε επίσημα η χρηματοδότηση του έργου που απέμεινε για το φράγμα στον Μαρμαρά. Σε ιδιώτη η κρουαζιέρα, την αναλαμβάνει το αργότερο το Καλοκαίρι του 2027.

 

Αναβλήθηκε για τον Ιούλιο η δίκη με κατηγορούμενο τον οδηγό που με το ΙΧ του έπεσε σε κιόσκι της οδού Δημοσθένους και τραυμάτισε παιδιά. Μειώθηκαν οι μετανάστες στη Δομή του «Ασημακοπούλου», αιτία είναι η απασχόληση τους στον τουρισμό. «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι κατά της αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στον Πρίνο» είπε το Σάββατο σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ο Δήμαρχος Θάσου. Η επένδυση δεν είναι ούτε παραγωγική, ούτε «πράσινη» τόνισαν Βασιλειάδης- Αμπεριάδης. Με απόφαση της γενικής συνέλευσης αποχωρεί από το κτίριο της οδού Κύπρου η Στέγη, διευκολύνει την κατασκευή του Κειμηλιαρχείου.

 

Έργο του Δήμου Καβάλας στον Αμυγδαλεώνα, αποκατάσταση πεζοδρομίων και δρόμων. Μόνο στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων και όχι στης Θάσου εκδήλωση του Υπουργείου Πολιτισμού μέσω του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός». 8 συλλήψεις σε Καβάλα και Θάσου για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Απατεώνες έφταιξαν σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιχειρούν να ξεγελάσουν τους πολίτες καθώς τους υπόσχονται φθηνά εισιτήρια του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας. Νεκρός 93χρονος κοντά σε παραλία της Καβάλας, ο θάνατος του οφείλεται σε παθολογικά αίτια. 14 Γαλάζιες Σημαίες στο Νομό Καβάλας για το προσεχές Καλοκαίρι. Εκδήλωση στη μνήμη του Μιχάλη Χαραλαμπίδη έγινε το περασμένο Σάββατο στη Χρυσούπολη. Ο Χαράλαμπος Καγκαϊδης, μαθητής της Στ’ τάξης του 16ου Δημοτικού, νικητής στον φετινό διαγωνισμό ορθογραφίας.

 

Πιο κοντά στην Γ΄Εθνική ο Αετός Οφρυνίου μετά τη χθεσινή του νίκη επί του Ακρίτα Συκεών. Η ομάδα της Καλλιράχης προβιβάζεται στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Καβάλας. Εντός του έτους ο Δήμος Καβάλας πρέπει να προχωρήσει και να υπάρχει ανάδοχος στο έργο αντικατάστασης του ταρτάν στο «Ανθή Καραγιάννη», εγκατάστασης σύγχρονου συστήματος χρονομέτρησης στο κολυμβητήριο.

Προηγούμενο άρθρο

Φορτοεκφορτώσεις ως τις 11 το πρωί ζητά η Τροχαία

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο