Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ 2026

Η ελληνική πολυνομία μαζί με τη συνήθη γραφειοκρατία εμφανίζονται μία ακόμη φορά, εμποδίζουν την έρευνα για να βρεθούν οι υπεύθυνοι στην τραγωδία με θύμα τον νεαρό ποδοσφαιριστή Άνι. Τρεις διαφορετικοί Δήμοι εκτιμούν διαφορετικά την προβλεπόμενη και νόμιμη απόσταση των γραμμών ενός γηπέδου από εμπόδια και τοιχία. Αναφέρεται ενδεικτικά ως νόμιμη απόσταση τα 2,5 μέτρα, τα 3 μέτρα ή και τα 5 μέτρα. Το πρωί συγκέντρωση μαθητών στην κεντρική πλατεία, διαμαρτυρία για τον αδικοχαμένο αθλητή. Δύο φορές αστυνομικοί φέρονται να μέτρησαν τις αποστάσεις στο γήπεδο της Παναγίας κι όπως λέγεται τις βρήκαν νόμιμες!

Δύο νεκροί το Σάββατο σε τροχαίο στη Νέα Πέραμο, πρόκειται για τους οδηγούς δικύκλου και ηλεκτρικού πατινιού. Και σήμερα χωρίς ψάρια η Ιχθυόσκαλα, συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους οι επαγγελματίες αλιείς. Συμπαραστέκονται αρκετοί ιχθυοπώλες.  Ολοκληρώνεται το βράδυ η φετινή έκθεση KavalaExpo, ικανοποιητική η προσέλευση των επισκεπτών. Δεν εκπροσωπήθηκε στα εγκαίνια η Κυβέρνηση. Πρόστιμο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στο Δήμο Νέστου, αφορά ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων σε περιοχές κοντά σε Αγίασμα και Ν. Καρυά. Χρηματική ποινή 200 ευρώ σε 24χρονο αγρότη κάτοικο Δήμου Παγγαίου, καταδικάστηκε στο Μονομελές για κατοχή κροτίδων και βεγγαλικών.

Πολύς κόσμος στην πρώτη εκδήλωση που έγινε το Σάββατο, για τη δημιουργία του αναπτυξιακού συλλόγου Περιγιαλίου «Ορίζοντας». Ταλαιπωρήθηκαν την Παρασκευή όσοι ήθελαν να ταξιδέψουν στη Θάσο, μετά από διαμαρτυρίες πολιτών έγινε έκτακτο δρομολόγιο από την Κεραμωτή. Τα δρομολόγια είχαν περιοριστεί λόγω καιρού. Λειτουργεί το κυλικείο στο Νοσοκομείο. Αναστολή λειτουργίας δύο μικρών ξενοδοχείων στη Θάσο, δεν ανανέωσαν την άδεια πυρασφάλειας. Επίσημη ανακοίνωση της ΕΤΑΔ για την οριστικοποίηση της συμφωνίας της με τον Δήμο για την Καλαμίτσα. Το Επιμελητήριο επισκέφθηκε την Παρασκευή ο πρόξενος της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη. Με το Δήμαρχο Θάσου συναντήθηκε η διοίκηση της ΕΛΜΕ, συζήτησαν τα προβλήματα στα Γυμνάσια- Λύκεια του νησιού.

Στον τόπο καταγωγής της, στη Χαλκιδική, κηδεύτηκε την Κυριακή η γνωστή συμπολίτισσα γιατρός Σοφία Πρασσά Βέργη. Ήταν 73 ετών. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η φετινή δράση πυρασφάλειας του Κυνηγητικού Συλλόγου Καβάλας. Στο Δημοτικό Κήπο το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακή η εκδήλωση «Στην Ερυθρού όπως παλιά». Νέο διοικητικό συμβούλιο και νέα πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Χρυσοχωρίου.

Αναμενόμενη ήττα των Πανθήρων από τον Παναθηναϊκό. Νίκη του ΓΣΕ στα Διαβατά. Ήττα της Αγίας Βαρβάρας. Σήμερα το ματς του Νέστου με τη Μαρκό. Το Σάββατο έναρξη πρωταθλήματος για ΑΟΚ- Ορφέα και Μέγα Αλέξανδρο Ορφανού.

Προηγούμενο άρθρο

Πρόστιμο από το Τμήμα Περιβάλλοντος στο Δήμο Νέστου

Επόμενο άρθρο

Για άλλη μια φορά η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πήγε ...περίπατο!