• 28 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη κατά της απόφασης αύξησης των δημοτικών τελών κατέθεσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας. Ταυτόχρονα στέλνει επιστολή διαμαρτυρία στον Οργανισμό Λιμένα για την αύξηση στο τέλος χρήσης τραπεζοκαθισμάτων στις χερσαίες ζώνες λιμένων Καβάλας και Κεραμωτής. Οι δύο ενέργειες έγιναν γνωστές στη συνέλευση των σωματείων της Ομοσπονδίας. Αμέσως μετά κόπηκε η βασιλόπιτα του νέου έτους. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θόδωρος Χατζηχρήστος ζήτησε διαδικασία διαβούλευσης πριν τη λήψη αποφάσεων που αφορούν τους επαγγελματίες, τόσο από την αυτοδιοίκηση όσο και από το κράτος.

 

Πολύωρη συνάντηση των αγροτών της ΑΜΘ με τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη στην Κομοτηνή, χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα. Ευνοϊκά μέτρα για τους καταστηματάρχες στην αγορά του Αγίου Νικολάου όσο διαρκεί το γνωστό έρογ ζητά από το Δήμο ο Εμπορικός σύλλογος. Σήμερα οι Μάρκος Δέμπας- Γιάννης Κελγιώργης θα επιδιώξουν να συναντήσουν την διευθύντρια της Αρχαιολογίας Σταυρούλα Δαδάκη. Τρία τουλάχιστον τροχαία υλικών ζημιών έγιναν χθες σε Καβάλα και Παληό, ρόλο έπαιξε η ολισθηρότητα του οδοστρώματος. Απαγόρευση εκτέλεσης δρομολογίων από και προς Θάσο, στο λιμάνι παραμένει λόγω καιρού το πλοίο «Άνεμος». Παρουσία του Κώστα Γκιουλέκα που ήταν ο ομιλητής και των Θόδωρου Ζαγοράκη- Χρυσόστομου Τοψίδη η χθεσινή εκδήλωση της ΝΔ Καβάλας. Στη λαϊκή αγορά περιόδευσε το Σάββατο κλιμάκιο του τοπικού ΠΑΣΟΚ.

 

Ως τις 26 Φεβρουαρίου συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων της Καβάλας. Σε ποινή φυλάκισης 31 μηνών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε στο Αυτόφωρο ο 35χρονος που έσκισε σέλες δικύκλων και τέντες καταστημάτων. Υλικές ζημιές σε πυλωτή προκάλεσε φωτιά που εκδηλώθηκε στον Τίμιο Σταυρό το απόγευμα της Παρασκευής. Δύο πυρκαγιές στα όρια του Δήμου Παγγαίου, περιστατικό πυρκαγιάς χθες το πρωί σε περιοχή κοντά στο ΧΥΤΑ Καβάλας. Νέα ερώτηση στη Βουλή για το φωτοβολταϊκό της Λεκάνης. Τούτη την φορά κατατέθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Λάζαρος Τσαταλμπασίδης διευθύνων σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ.

 

Την Τετάρτη κρίσιμη γενική συνέλευση των μελών της Στέγης. Βασιλόπιτα έκοψαν και οι ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών του Ν. Καβάλας. Επανήλθε σε λειτουργία το πυροσβεστικό όχημα των εθελοντών του Ζυγού, ευχαριστούν όσους βοήθησαν για να πληρωθούν οι σχετικές δαπάνες.

 

Με γκολ του Βασίλη Παπαδόπουλου στο 96ο λεπτό ο ΑΟΚ νίκησε χθες στην Ευκαρπία. Συμπλήρωσε 9 συνεχόμενες νίκες. Νίκησε και ο Νέστος. Ηττήθηκαν ΓΣΕ, Αγία Βαρβάρα και Ένωση. Νίκησαν οι Πάνθηρες. Νικητής ο Βύρωνας στο ντέρμπι με τον Άρη Πηγών.

Διαβάστε επίσης