• 29 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

Προετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσα στο οποίο θα προβλέπεται κι η ενσωμάτωση των πανεπιστημιακών τμημάτων της Καβάλας στο Δημοκρίτειο. Το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στους πρυτάνεις στις 15 Δεκέμβρη, με προοπτική να ψηφιστεί και να γίνει νόμος του κράτους ως τον Φεβρουάριο. Δυστυχώς λεπτομέρειες της διαδικασίας που αφορά την Καβάλα δεν έγιναν γνωστές, ούτε φαίνεται η απόφαση να μπορεί να αλλάξει.

Κλειστοί θα είναι την Τετάρτη στην Καβάλα λόγω της κινητοποίησης και απεργίας για το φορολογικό οι φούρνοι, οι ταβέρνες, τα σνακ μπαρ. Με τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου συναντήθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντα τους αύριο και μεθαύριο. Ένας τραυματίας σε σύγκρουση οχημάτων το βράδυ του Σαββάτου μπροστά από το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. Εκτροπή οχήματος το πρωί του Σαββάτου κοντά στην Άσπρη Άμμο. Μηχανήματα έργων έρχονται στην Αλάνα, το έργο του Χατιντάτζη αρχίζει το αργότερο την Άνοιξη. 5 Δεκέμβρη συζητείται στο Διοικητικό Πρωτοδικείο η ένσταση Πεφάνη και η αντένσταση Τσεκμέζογλου. Διεκδικούν μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εντός των ημερών Νοσοκομείο και Δήμος Καβάλας θα υπογράψουν την προγραμματική σύμβαση για τη διαμόρφωση του οικοπέδου πλησίον του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ικανοποιητική προσέλευση πολιτών στην εκδήλωση για το Πολυτεχνείο την περασμένη Παρασκευή. Προβλήματα στα δρομολόγια για τη Θάσο εξ αιτίας των ισχυρών βοριάδων. Αποχωρούν λόγω σύνταξης εργαζόμενοι στις δικαστικές υπηρεσίες και δεν αντικαθίστανται.

Εθελοντική εργασία πολιτών, καθαριότητα σε διάφορα σημεία της Νέας Καρβάλης. Μάθημα αστροφυσικής για τους μαθητές του 16ου Δημοτικού. Τελευταία εβδομάδα παραστάσεων για μαθητές του έργου «Συρανό» του ΔΗΠΕΘΕ.

Πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ ο ΑΟΚ επικράτησε της Δόξας Δράμας. Την Κυριακή στη Χρυσούπολη το ντέρμπι με το Νέστο. Νίκησαν ΓΣΕ και Πάνθηρες. Ηττήθηκαν Ένωση και Αγία Βαρβάρα.

 

Διαβάστε επίσης