ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Εκπλήξεις είχε η χθεσινή βραδιά, βραδιά αποτελεσμάτων, στο Νομό Καβάλας. Οι 4 του Νομού έδρες μοιράζονται 3 στη ΝΔ και μία στο ΣΥΡΙΖΑ. Από τη ΝΔ εκλέγονται νέοι βουλευτές οι Παναγιωτόπουλος- Πασχαλίδης- Λαζαρίδης και από το ΣΥΡΙΖΑ η Τάνια Ελευθεριάδου. Συγκεκριμένα σενάρια αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προορίζεται για υπουργός Δικαιοσύνης. Εκλέγονται επίσης βουλευτές αλλά σε άλλες περιφέρειες οι Καβαλιώτες Δημήτρης Καιρίδης, Τρύφωνας Αλεξιάδης και Βασίλης Βασιλικός.

 

Στο Νομό Καβάλας πρώτο κόμμα η ΝΔ με ποσοστό 42,55%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,2% ενώ τρίτο είναι το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 8,48%. Πρώτος σε σταυρούς στο ΚΙΝΑΛ ο Δημήτρης Παπουτσής. Στο Νομό Καβάλας το κόμμα Βελόπουλου πέρασε σε ψήφους το ΚΚΕ. Η χθεσινή διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά ενώ δεν υπήρξαν πανηγυρισμοί από τους νικητές των εκλογών.

 

Χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το έργο του εργοστασίου σκουπιδιών σε έκταση του Εσκί Καπού. Αντικρουόμενες εκτιμήσεις για την αιτία του προβλήματος ύδρευσης στο χωριό των Φιλίππων. Αρχίζουν σήμερα στην αγορά οι θερινές εκπτώσεις. Η κακοκαιρία το απόγευμα της Παρασκευής προκάλεσε δύο εστίες φωτιάς στη Θάσο που όμως αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Νέα επεισόδια στο σήριαλ του Φεστιβάλ Φαγητού που γίνεται στο Πάρκο από την Παρασκευή αναμένονται εντός των ημερών. Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στον Ανακριτή πήρε ο δράστης της δολοφονίας στις Ελευθερές.

 

Από σήμερα στο Ζέφυρο ντοκιμαντέρ του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών. Αρχίζουν αυτήν την εβδομάδα οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Φιλίππων. Το Σάββατο λαϊκό γλέντι στο 9ο δημοτικό, εκδήλωση του συλλόγου κατοίκων του Αγίου Κωνσταντίνου. Σημαντική δωρεά 465 βιβλίων στη δημόσια βιβλιοθήκη της Ελευθερούπολης.

 

Εβδομάδα με ανανεώσεις και αποχωρήσεις στον ΑΟΚ, έμεινε γενικός αρχηγός ο Γιώργος Μανάφης. Στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Α’ εθνικής ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης