Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2025

Ακριβότερα σε σχέση με πέρσι το Πάσχα αγοράζουν φέτος τα αρνιά και κατσίκια οι Καβαλιώτες. Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του προέδρου των κρεοπωλών, η τιμή στα κατσίκια αυξήθηκε 1 με 2 ευρώ το κιλό. Αυξήθηκε αλλά λιγότερο και η τιμή του κιλού στο αρνί. Ο Κώστας Κεχαγιάς είπε στην Πρωινή ότι οι κρεοπώλες κάνουν ότι μπορούν για να συγκρατήσουν τις τιμές των ντόπιων κρεάτων. Όσον αφορά την ευλογιά, κρούσμα στο Ν. Καβάλας έχει να εμφανιστεί 1,5 μήνα. Τα μέτρα ισχύουν και θα συνεχιστούν ως το τέλος του μήνα.

 

Στις 5 σήμερα το πρωί ΙΧ συγκρούστηκε με φορτηγό στο ύψος του Βιοτεχνικού Πάρκου, στον παλιό δρόμο προς Ξάνθη.

Έντονη είναι η διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων της ΑΜΘ επειδή δεν αποζημιώθηκαν πλήρως για τις θανατώσεις ζώων τους. Γενική συνέλευση κάνουν το απόγευμα οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου. Αυξημένο το ενδιαφέρον επιβατών για το σημερινό δρομολόγιο του «Νήσος Μύκονος» από την Καβάλα προς τα νησιά του Β. Αιγαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει ελεύθερη θέση στο δρομολόγιο για αυτοκίνητο. Αύριο στις 10 το πρωί στο κεντρικό λιμάνι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του έτους, μεταφέρει 700 τουρίστες. Μισοί και παραπάνω είναι Αμερικάνοι. Ερώτηση στη Βουλή του ΚΚΕ, ζητά να αναβαθμιστεί σε Πυροσβεστική υπηρεσία το κλιμάκιο της Θάσου.

 

Δεν υπογράφηκε ακόμη η συμφωνία της Ιεράς Μητρόπολης με τη Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, ο σύλλογος ζητά από τον Δήμο και το ισόγειο της Μ. Λέσχης. Το Επιμελητήριο ενημερώνει τα μέλη του για τη δυνατότητα συμμετοχής στην έκθεση του αντίστοιχου φορέα του Ν. Έβρου. Στο Νομό Καβάλας και αλλού γίνονται αεροψεκασμοί για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών. Το ακτοπλοϊκό ταξίδι στη Θάσο είναι φθηνότερο σε σχέση με όλα τα άλλα νησιά, το μήνυμα του Τουριστικού Οργανισμού του νησιού. Ξαναρχίζει και γίνεται μέσω του Δήμου Καβάλας το έργο ανακαίνισης των εγκαταστάσεων στην Παιδόπολη. Είχε σταματήσει λόγω πυρκαγιάς το 2016.

 

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας ευχαριστεί τον Μητροπολίτη Στέφανο για τη διαχρονική στήριξη που της προσφέρει. Ο Θόδωρος Μερασεδόγλου νέος πρόεδρος του συλλόγου των Καβαλιωτών Αθήνας. Εθελοντές του Ορειβατικού συλλόγου έκαναν πάλι λειτουργικό το μονοπάτι από τη Μεσορόπη ως την κορυφή του Παγγαίου. Είχε κλείσει λόγω πτώσης δέντρων από την περσινή πυρκαγιά. Την Κυριακή του Θωμά αναβιώνει στο Ζυγό το έθιμο του ποντιακού γάμου.

 

Ακόμη και την άνοδο στη SL2 εξασφαλίζει στο σημερινό ματς στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό ο Νέστος. Με αφαίρεση βαθμών κινδυνεύει ο Διαγόρας λόγω οριστικού χρέους σε πρώην ποδοσφαιριστή του.

 

Προηγούμενο άρθρο

Καθυστερεί η επικύρωση της συμφωνίας

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο