• 15 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Με τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ αρχίζουν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις σε όλη την Ελλάδα. Για το Ν. Καβάλας πρόκειται για 1.290 μαθητές, εκ των οποίων οι 880 προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια. Θα διαγωνιστούν σε 15 εξεταστικά κέντρα. Στο κτίριο του 2ου Γυμνασίου θα λειτουργήσει όπως πάντα το βαθμολογικό κέντρο της Καβάλας. Τοπικοί παράγοντες, φορείς και εκπαιδευτικοί εύχονται σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία.

Η Πολεοδομία εξέδωσε χθες οικοδομική άδεια για την μετατροπή της πρώην βιοτεχνίας Δελφίνι σε χώρο κατοικιών. Την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Φιλίππων, περιλαμβάνει παράσταση στο ανοιχτό κολυμβητήριο αλλά και μέσα σε λεωφορείο. Κλειστή τη Δευτέρα η αγορά λόγω της γιορτής του Αγίου Πνεύματος. Το μεσημέρι στο λιμάνι στη δεύτερη φετινή του άφιξη το ιστιοφόρο κρουαζιερόπλοιο Star Flyer. 150 επιβάτες, όλοι σχεδόν Αμερικάνοι. Νέα διοίκηση εκλέχτηκε χθες για την Ένωση Συλλόγων Γονέων των σχολείων του Δήμου Καβάλας.

Πολύ πιθανή η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θάσο, προγραμματίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα. Η Αναστασία Μιρλή για λόγους που αφορούν την επαγγελματική της δραστηριότητα στο δημόσιο, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Χθες η Τάνια Ελευθεριάδου ισχυρίστηκε ότι ήδη οι πολίτες επιστρέφουν στο ΣΥΡΙΖΑ, τρομαγμένοι όπως είπε από το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μάη. Μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου αρχίζουν οι περιοδείες σε όλο το Δήμο του υποψήφιου Δημάρχου Χαράλαμπου Χρυσανίδη. Κριτική ασκεί το ΚΚΕ Καβάλας στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της Αλάνας και της αξιοποίησης της από τον επιχειρηματία Άλεξ Χατιντάτζι.

7 παράνομοι μετανάστες τραυματίστηκαν χθες σε τροχαίο μετά από καταδίωξη μέσα στον Άγιο Χριστόφορο. Από χθες το βράδυ ως σήμερα το πρωί διακοπές νερού στην Καβάλα για το έργο τηλεμετρίας της ΔΕΥΑΚ. Η Πυροσβεστική υπηρεσία αντιμετώπισε με επιτυχία χθες το πρωί φωτιά σε παλιά λάστιχα αυτοκινήτων κοντά στην Ελευθερούπολη. Η ομάδα Δίας συνέλαβε στην Καβάλα άνδρα για κατοχή μικρής ποσότητας χασίς.

Με επιτυχία έγινε χθες το μεσημέρι στην πλατεία η καθιερωμένη εκδήλωση του συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Τα μπαλόνια των ευχών». Συνάντηση εκπαιδευτικών στην Παιδόπολη για την προβολή του θεσμού της ανάδοχης οικογένειας. Στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ελευθερούπολης πρόσφεραν εθελοντικές υπηρεσίες οι Γιατροί του Κόσμου Καβάλας. Στη διάθεση του κοινού τα εισιτήρια για την Καλοκαιρινή συναυλία της Άλκιστης Πρωτοψάλτη στην Παναγία. Πρόκειται για εκδήλωση του Cosmopolis.

Συντριβή του Ορφέα χθες στην Ξάνθη με σκορ 5-1. Οριστικά εκτός ανόδου στη Γ’ Εθνική. Η εξέλιξη επηρεάζει και τις ομάδες που από την Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Καβάλας υποβιβάζονται στη Β’.

Διαβάστε επίσης